Като големи фантазии определи руският заместник-министър на външните работи Александър

...
Като големи фантазии определи руският заместник-министър на външните работи Александър
Коментари Харесай

Русия не вярва в присъединяването на Армения към НАТО

Като огромни мечти дефинира съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко направените в Европейския съюз (ЕС) изказвания за нуждата Армения да се причисли към НАТО.

" Това са огромни мечти ", сподели той пред ТАСС.  " Армения е член на Организация на Договора за групова сигурност (ОДКС) и ние продължаваме да се придържаме към действителността. "

Той бе помолен да разяснява изказванията на Гюнтер Фелингер, ръководител на Комитета за европейско развиване на НАТО, че Армения би трябвало да се причисли към Северноатлантическия алианс.

Според него Москва и Ереван остават съдружници и ще засилят военното съдействие.

" Ще продължим да укрепваме нашето военно и политическо съдействие. Това е наш съдружник, а в региона на сигурността разчитаме един на различен. И съм уверен, че тази константа ще бъде определяща в двустранните ни връзки за години и години напред, " сподели зам.-министърът.
 Москва чака отговори от Ереван какво прави с Римския статут и МНС
Москва чака отговори от Ереван какво прави с Римския статут и МНС

Русия ще построи дейности въз основа на отговора на арменската страна

Припомняме, че напоследък връзките сред страните са обтегнати към конфикта на Армения с Азербайджан за Нагорни Карабах и ролята, която Русия извършва. 

Арменският министър председател Никол Пашинян в изявление за италианския вестник La Repubblica съобщи, че Русия се отдръпва от Южен Кавказ и съветските миротворци не управляват Лачинския кулоар, тъй като: " Русия или не желае, или не може да го направи ".

Според представителя на съветското външно министерство Мария Захарова, Руската федерация смята за нужна " постоянна, ритмична работа по демаркация на арменско-азербайджанската граница с съветска консултативна помощ, с едновременното образуване на комплекс от ограничения за подсилване на доверието ". " Ние също сме за разполагане на задача на ОДКБ в граничната зона. Тук топката е в полето на Ереван ", съобщи Захарова.

Според Захарова последните произшествия със гибелта на арменски военнослужещи на арменско-азербайджанската граница на 1 септември за следващ път потвърждава не неефективността на съветската миротворческа задача там, а слабостта на задачата на Европейски Съюз в Армения.
 Пашинян неудовлетворен от съветското отдръпване от Южен Кавказ
Пашинян неудовлетворен от съветското отдръпване от Южен Кавказ

Според него, Москва демонстрира предпочитание да се отдръпна от отговорностите си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР