Григор Димитров се класира за осмифиналите на тенис турнира от

...
Григор Димитров се класира за осмифиналите на тенис турнира от
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на Мастърс-а в Рим

Григор Димитров се класира за осмифиналите на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 на клей в италианската столица Рим с награден фонд 9 милиона евро.

Поставеният под №8 българин победи със 7:6(3), 6:3 Теренс Атман от Франция, който е №137 в международната класация на АТП. Срещата продължи час и 33 минути.

Двубоят стартира доста притеснително след неприятно рухване на Григор, който имаше болки в глезена от самото начало, само че макар тях съумя да продължи напред.

В първата част имаше два пробива, само че Димитров и Атман стигнаха до тайбрек, в който българинът съумя да обърне от 0:2. Във втория сет Гришо игра по-добре и проби в шестия гейм, с което взе преимущество, а по-късно затвори и мача.

Благодарение на триумфа Димитров се класира за трети път в кариерата си за осминафиналите в Рим, като в предходните два случая (2014 година, 2020 г.) непроменяемо прескачаше тази фаза на шампионата. Следващият противник на първата ни ракета ще бъде 11-ия подложен Тейлър Фриц. Двубоят сред двамата ще бъде във вторник.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР