Като дойдат избори и винаги се намира поне един да

...
Като дойдат избори и винаги се намира поне един да
Коментари Харесай

„Елитът“ ни направи показно как си живее в собствена действителност със собствени закони и правила

Като дойдат избори и постоянно се намира най-малко един да обещае, че ще ни прави деца (и ще оправи демографията), само че постоянно се оказва след това, че е употребявал контрацепция…

И Янев в този момент дава обещание да оправи демографията – концепция, която съответствува с връщането в Русия на ордена от времето на Сталин – „ Майка-героиня “ за дами, родили 10 и повече деца.

Хората са споделили: „ великите мозъци мислят еднообразно “. Явно важи и за не толкоз великите мозъци. 

Ще се върнем на тази вест, преливаща от родолюбив жар, само че преди този момент да забележим още няколко образеца за това по какъв начин ръководещият ни „ хайлайф “ живее в лична действителност, която няма доста връзка с нашата. 

>>><<<

„ Понеже считам, че моралът е над закона… “

Слави с дълго пояснение за какво не съблюдава закона.

Самият факт, че някой написа пояснение за какво е решил да не съблюдава закона, е задоволителен самичък по себе си, с цел да си подредите пъзела в главата си. Ако половинката ви направи 15-минутен назидателен монолог с детайли на драматизъм, вместо да отговори къде е бил/била и за какво не си е вдигнал/а телефона, усещате, че диалогът няма да е по този начин лек, както сте се надявали. 

И на вас ли ви е обратно да четете по какъв начин водач на политическа партия написа за какво не съблюдава закона? Мхм… не сте единствено вие. 

Но да забележим за какво, въпреки всичко:

„ И в този момент забавният въпрос – какъв брой пари има Слави?

Има контролни органи в страната, които знаят отговора на този въпрос. И по този начин е редно. Направени са ми доста инспекции и цялата информация е в ръцете на контролните органи, които са длъжни да съблюдават осъществяването на закона. При всичките инспекции не е намерено нищо нелегално и нищо неправилно. Аз съм платил санкция по тази причина, че не съм подал декларация, т.е. с неподаването на декларация съм предизвикал контролните органи да извършат инспекции, с което да открият нарушил ли съм закона.

Не съм! “

~ Слави Трифонов


Обаче самият Слави в същото това създание, няколко реда нагоре, споделя: „ Понеже считам, че моралът е над закона “.

Съгласни сме, че има неща, които минават за законни, само че не са морални. И, в случай че в декларацията написа, че лицето Х има бизнес взаимоотношения с лицето Y, то в очите на закона това не е нелегално. Но ние – хората, които си плащаме налозите – имаме право да го знаем, тъй като може да се окаже, че на следващия ден компанията на лицето Y внезапно е почнала да печели крепко публични поръчки да вземем за пример, а ние се чудим за какво по този начин. 

Законно ли е? Ако няма доказателства за нарушаване – да.

А морално ли е? Имайки поради, че в България доказателствата изчезват по-лесно и бързо от сняг през юни. 

Но, в случай че сме видели декларацията, ще знаем, че лицата X и Y са свързани и ще си създадем сметка на идващите избори какво да вършим. 

Ще се повторя, тъй като очевидно едно и също би трябвало да се приказва до погнуса, та нима хване едни келяви 3% дикиш у нечия глава:

„ Дори да е единствено като алегоричен жест, ще е добре да забележим, че законът в действителност е идентичен за всички, а не за тия, дето ги дават по малкия екран, да е врата в полето. 

Пък и тя, декларацията, не инцидентно се споделя „ за имущество И КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ “.

Защото, нали… общият бизнес с всякакви структури и компании, вложенията в парцели и общите ползи основават чувството, че някой „ другар “, с който имат общ бизнес, или е дал пари за нещо, или имат обща благосъстоятелност, може да се поинтересува дали ще му създадат „ услуга “. 

Затова е хубаво да се подават заявления, та да забележим кой с кого е бизнес сътрудник, че да не се чудим след това по какъв начин някакви компании са станали по-успешни от други. Има смисъл от декларацията. Но ще се повторя: даже да е единствено като алегоричен жест, ще е добре да забележим, че законът в действителност е идентичен за всички “. 

Но „ елитът “ небрежно ни синтезира в образци по какъв начин той си има лични закони и те не са същите като нашите. 

>>><<<

Синтезира ни показно и по какъв начин си има свои „ правила “.

Чистката, която тече по този начин безшумно и на толкоз доста места, не предвещава нищо положително. Служебното държавно управление е назначено, с цел да обезпечи почтено и транспарантно протичане на изборите. 

Смените на регионалните шефове с някогашни ченгета и военни по никакъв начин не се вписва в това условие. Нито рокадите в индустриални предприятия. Ами промяната в ръководството на „ Кинтекс “… по какъв начин това кореспондира със отговорностите на служебно държавно управление? 

Много латиноамерикански диктатури си имат военни за президенти. И ние си имаме. Много от латиноамериканските президенти са правили сходни рокади и чистки. И при нас по този начин. Имайки поради комсомолския надолнище на родния латиноамерикански пейзаж, изключвам опцията за тирания вид „ Пиночет “ и въпреки всичко доста малко оптимизъм ми е останал…

>>><<<

Силно усещане прави едно изявление на политолога Деян Кюранов от през днешния ден. Прави усещане, тъй като визира неприятна линия от народопсихологията, довела до опцията българите да „ раждат “ спасители, които не стопират да ни плашат с апетит и мраз. 

Писал съм, че България не е бедна страна, а е крадена страна. Не се приема. Писал съм, че не може в 21 век, страна член на най-богатия клуб на света – Европейски Съюз – да се плаши с апетит и мраз. Не се приема. Все едно сме още под крилото на евразийската кочина и чакаме режим на тока и празни лавици, както беше по времето, към което „ спасителите “ се пробват да ни върнат, точно плашейки ни с апетит и мраз. 

Кюранов сподели: „ Това, което чуваме, не е което хората мислят, а това, което хората приказват. В момента някой да каже, че е добре, знае, че е апаш, измамник, надали не палач. Такава е общата линия сега у нас “.

Хората, даже да усещат, че през днешния ден са по-добре от през вчерашния ден, няма да си признаят, тъй като другите ще ги обвинят, че са крадци и измамници… нали единствено крадците и измамниците са добре у нас. Сами те(!), в случай че чуят някой да твърди, че е „ добре “, ще го жигосат като апаш. Затова се вайкат пред съседи, родственици, пред другари, пред всички нас, че са зле. Масово. Всички. 

Медиите им припяват. Всичко това ражда „ спасители “, които ни третират като средновековни селяни и час по час ни плашат, че ей сега… всеки миг ще умрем от апетит и мраз, на мрачно. И този миг все не идва, само че българинът, привикнал да чува какъв брой всичко е зле, се връзва. Все отново българинът съучаства на разпространяването на това обезверение. Припява в хора. 

Прибират се, значи, чичо и вуйна X и Y от Гърция, с загар, с узо от безмитния, с две кофи зехтин, отварят куфара, смъкват си фотосите от плажа с белия пясък, смъкват фотосите от гръцките кръчми и кафенета, прибират си подаръците и сувенирите, лепват магнитчето на хладилника, отварят Фейса и стартират да пишат мнения „ какъв брой сме зле “ и по какъв начин „ българите са небогати, та небогати “. И единствено понякога си отварят профила, с цел да видят какъв брой индивида са им лайкнали фотосите от Гърция, да напишат какъв брой крепко е било там, а след това се връщат под публикациите за бедността, та да потвърдят какъв брой са/сме небогати. 

И по този начин на сцената се появяват „ спасители “ със мощно съветски надолнище, които ни плашат, че ще умрем от апетит и мраз, в случай че не ги изберем тях. И хората, върнали се от гръцките плажове, им се връзват. 

Янев (очаквано) съобщи, че ще се бори за връщане към доставките на „ Газпром “. 

Иронията е, че точно ТОВА ще ни набута в рисковата група – на тези, на които им стопират газа. Събужда се Путин в неприятно въодушевление, взема решение, че би трябвало да накаже България, тъй като някой си бил споделил нещо неприятно и врътва крана – няма газ! 

Правеха го няколко пъти към този момент, направиха го тази година, направиха го и през 2009 година, само че „ спасителите “ по този начин ще ни избавят от глада и студа – като ни натикат в устата на „ Газпром “ и в ръцете на Путин. 

Copy/paste на всичко кремълско, Янев решил да бори демографската рецесия по същото време, в което Путин връща ордена „ Майка-героиня “ за дами, родили 10 и повече деца. Ордена за неизползване на презервативи. 

Или, както написах първоначално – като дойдат избори и постоянно се намира най-малко един да обещае, че ще ни прави деца (и ще оправи демографията), само че постоянно се оказва след това, че е употребявал контрацепция…

… та си оставаме само… нали! Те – удовлетворени, ние се загащваме и чакаме идващия „ избавител “. 

Искал Янев (не се майтапя!) църквата да взе участие в процеса на асортимент – да споделят кой става за народен представител и кой – не. Искал „ честен колектив “. 

Колкото и да е смешно, жалкото е, че има доста хора, които утвърждават концепцията. Същите, които се подиграват на ислямистите, апропо. Но… такава е модата в Русия, такава е модата и в съветските партии в България. 

Нека напомним за путинистите, които си мислят, че са християни:

Седемте смъртни гряха са:

Похот, чревоугодие, лакомия, леност, яд, злоба, надменност. 

Предполагам, се припознавате и в седемте? 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР