Като деца категорично ни забраняваха да излизаме навън с мокра

...
Като деца категорично ни забраняваха да излизаме навън с мокра
Коментари Харесай

Защо не трябва да излизате навън с мокра коса

Като деца изрично ни забраняваха да излизаме на открито с мокра коса, тъй като ще се разболеем. Дори след изсушаване със сешоар са ни съветвали да си сложим шапка, с цел да се предпазим. Всъщност истината е, че излизането на открито с мокра коса няма да ни разболее, предава National Geographic. Причината за настинките са вирусите, които се предават по въздушно-капков път. Най-добрият метод да се предпазим от тях е миенето на ръцете, а не изсушената коса.
Учени от Англия обаче откриха, че излизането на открито с мокра коса не е целесъобразно и повода не е тъй като можем да се разболеем.
 6 секрети за красивата коса, които може би не знаете 6 секрети за красивата коса, които може би не знаете
Не е загадка, че положението на косата значително зависи от генетиката. Но грижите, които се поставят за нея, както и постоянните оздр...
Проведените изследвания са потвърдили, че поемаме голям риск за нашата коса, в случай че излезем на открито, без да сме я подсушили. След измиване краищата на косата стават доста по-чувствителни и излагането ѝ на ниски температури, когато е към момента мокра може да бъде пагубно за нея. Студът усилва размера на водните молекули в косъма, което нарушава здравето му. За по-здрав косъм можем да използваме подхранващи маски.
Знаем, че фризьорите споделят да оставим косата да изсъхне сама след измиване, само че в студените зимни месеци този вид напълно не е целесъобразен. Експертите поучават да преценим добре дали изобщо да мием косата си, в случай че нямаме време да я подсушим. Личният фризьор на Виктория Бекъм - Джейсън Колие пък поучава да измиваме косата си не повече от 2 пъти седмично, като по този метод ще ограничим до най-малко потреблението на сешоар.
Важно е да не допускате съществени неточности, когато изсушавате косата си. Например, преди да започнете да я сушите, косата ви би трябвало да е леко влажна. Не използвайте доста парещ въздух и авансово подсушете с забрадка. Също по този начин не би трябвало да сушите косата от прекомерно близко разстояние. Дръжте сешоара на най-малко 30-40 сантиметра от косата си. Не дръжте прекомерно дълго мократа коса увита в забрадка. Десет-петнадесет минути са изцяло задоволителни.
Не забравяйте да поддържате сешоара си, тъй като това също може да навреди на косата ви. Мръсотията насъбрана в задната част покачва в допълнение температурата. Неправомерното загряване може освен да повреди сешоара, само че и да нарани здравето на косъма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР