Като част от прощалното си турне, Силви Вартан ще изнесе

...
Като част от прощалното си турне, Силви Вартан ще изнесе
Коментари Харесай

Прощален концерт на Силви Вартан във Варна през пролетта

Като част от прощалното си турне, Силви Вартан ще изнесе величествен концерт във Варна. На 19 април в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта световноизвестната френска певица с емфатичен български генезис ще си каже прочувствено довиждане с българската аудитория.

Този сетен концерт ще е най-грандиозният досега и ще включи най-популярните и обичани песни от всички албуми на гранддамата на френската естрда от няколко десетилетия до в този момент.

Силви Вартан израства в България, само че следвоенната конюнктура и лишенията принуждават фамилията й да замине за Франция, когато тя е едвам на 7 години. На 17 към този момент записва първата си ария в Париж, като в рамките единствено на две години става една от първите рок певици и се трансформира в безспорен кумир. Любовта й с именития Джони Холидей е паметна и въпреки че бракът им завършва след 15 години, двамата задълго ще останат „ златната двойка “ на Франция. Концертът им през 70-те, когато събират за първи път над 200 000 души аудитория, е самобитно историческо музикално събитие, а издадените над 1300 песни и продадените над 40 милиона албума са несъмнено доказателство за любовта и признанието на почитателите.

Стремителният триумф на Силви Вартан я събира на една сцена с Жилбер Беко и Бийтълс, а самият Шарл Азнавур написа за нея песента „ La plus belle pour aller danser “.

Родната страна остава в сърцето на Силви вечно и по този начин от българската, унгарската, арменската и италианската жила, тя твърди, че най-силно усеща въздействието на Балканите в своята емоционалност. Незабравимо за нея и за почитателите й ще остане първото й завръщане у нас през 1990 година, когато изпява „ Я кажи ми, облаче ле бяло “ – тази ария научава от татко си и не не помни в никакъв случай.

Изключителната сила и обаятелното благородно лъчение на Вартан са присъщи освен за театралните й изяви, към които се прибавя присъединяване й в шест кино лентата. И отвън сцената тя е неуморна - извънредно е ангажирана с благотворителна активност с фондацията си " Силви Вартан за България "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР