Категорично в България няма ядрено оръжие, така президентът Румен Радев

...
Категорично в България няма ядрено оръжие, така президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Радев: Всички намерения на правителството за антикризисни мерки трябва да минат през парламента

Категорично в България няма нуклеарно оръжие, по този начин президентът Румен Радев отговори на въпроса на медиите за американските изтребители, прелетели през България и кацнали на база " Граф Игнатиево " тези дни, както и появилите се клюки, че на тях има нуклеарно оръжие.
" Това са спекулации. Тези изтребители идват тук най-много, с цел да могат водят взаимна подготвителна активност с българските военно-въздушни сили и да оказват помощ за усилена защита на въздушното пространство. И дума не може да става за нуклеарно оръжие ", добави Радев, представен от Dariknews.bg.

" Американски изтребители F-35, основани във въздушна база в Германия, кацнаха в България като част от напъните на НАТО за укрепване на Източния фланг. Те се причисляват към четирите нидерландските изтребители F-35, които охраняват българското въздушно пространство от началото на април, като част от задачата им на така наречен " Еър полисинг " на НАТО, която публично беше до края на май ". Това излиза наяве от известие на Алианса на 1 юни, публикувано на страницата в Twitter.
Президентът Радев разяснява и други настоящи тематики от последните дни. Според него има потребност от актуализация на бюджета.

„ Всички планове на държавното управление за антикризисни ограничения би трябвало да минат през Народното събрание. Надявам се на по-бързо развиване, с цел да не бъдат и тези ограничения прекомерно закъснели. Най-важното е да забележим устойчива управническа стратегия на правителството”, добави още той.
Относно депутата от „ Продължаваме Промяната” Христо Петров - Ицо Хазарта, който по време на съвещание си направи селфи, на което демонстрира междинен пръст на сътрудниците си, до момента в който те държат надписи " Оставка ", ориентирани към вицепремиера Калина Константинова, Радев съобщи, че Народното събрание ни се е нагледал на какво ли не.

„ Мисля, че тук не става въпрос за междинни пръсти, а за изцяло държание и отношение вътре в Народното събрание. Нашите народни представители не би трябвало да не помнят, че с всичките си дейности, с метода, по който наподобяват и приказват, показват отношението си към българските граждани”, добави президентът.

За митинга на надзирателите президентът Радев сподели, че всеки има право да стачкува, само че зависи защо и по какъв метод. „ Всички сега професионални пластове, всички, които правят някаква активност, имат своите учредения да желаят по-добри условия за работа. За мен е значимо да има разговор с управляващите”, посочи той.

Президентът Румен Радев откри боен монумент на бойците от 11-а пехотна Македонска дивизия под връх Тумба в планината Беласица. Той изрази благодарност към всички институции и персони, съдействали за построяването на мемориала.

" Най-голямата компенсация за саможертвата е тя да не бъде забравена. Убеден съм, че този монумент ще надживее всички провокации на времето ", означи президентът.

" Преди повече от век, водени от свещения блян за обединена и самостоятелна България, хиляди български доброволци от Македония се вливат в редиците на дивизията, с цел да подвигат оръжие в отбрана на родните земи. Склоновете на красивата Беласица приютиха мнозина от тях. Още тогава техните бойни приятели белязаха пътя на дивизията и лобните места на героите с монументи, мемориални чешми и елементарни кръстове, в това число тук, в региона на връх Тумба. За страдание, превратностите на времето и не една злонамерена ръка безчовечен заличиха доста от тези места. Окуражаващо е, че през днешния ден все по-категорично преоткриваме своя дълг към нашите предшественици ", съобщи президентът пред присъстващите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР