Категорично, това което се запознах в медиите като текст на

...
Категорично, това което се запознах в медиите като текст на
Коментари Харесай

Явор Колев: Бомбените заплахи са политическа атака от страна на Руската федерация

„ Категорично, това което се срещнах в медиите като текст на писмото, като Telegram групата, която тази хактивистка група има, мога да направя извод, че се касае в действителност за политическа офанзива от страна на Руската федерация. На хактивистки групи. “

Така специалистът по киберсигурност Явор Колев разяснява поредицата от бомбени закани към български образователни заведения.

„ Какво очаквате – че ще удостовери? При състояние, че имаме изгонени 30 дипломати предходната година и ние би трябвало да имаме вяра на останалите тук. Естествено, те няма да потвърдят, че са взели участие в тази офанзива “, безапелационен е той.

 
Тази хактивистка офанзива, произхождаща от съветска хактивистка група, има за цел не да прави взривявания на учебни заведения, а да всее суматоха, боязън, да разстрои работата на институциите – в тази ситуация просветителните. И резултатът на тази офанзива беше сполучлив, за жалост. Избират се такива публични институции, при които ще има висок публичен отзив. Щом се касае за учебно заведение – там, където е бъдещето на едно общество – цялото общество се вълнува от този проблем.
Тази хибридна война не се води от през вчерашния ден, не се води от понеделник – тя се води от дълги години, напомня специалистът.

„ Реакцията на нашите управляващи за жалост не е съответна. И това се вижда от резултатите. 30 хиляди родители са напуснали работните си места. Това са загуби за бизнеса. Да не приказваме за това, че се разстройва работата на образователния развой, шефовете бяха оставени сами да вземат решение по какъв начин да действат “, разяснява Колев.

„ Вижте какво се прави в една страна като Израел, която от десетилетия живее в непрекъснати терористични закани, действителни терористични актове, кибер закани... И тя има една постоянна стопанска система и животът там тече напълно умерено. Просто има процедури, по които се работи, когато се случат такива неща “, показва той.

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР