Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого.

...
Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого.
Коментари Харесай

Джеймс О’Брайън за санкционираните по „Магнитски”: Категорично не сме подведени от никого

Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого. Разполагаме с доста източници на информация и сме сигурни в заключенията си. Това сподели в изявление за предаването Джеймс О " Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати във връзка глобите против петима български жители по закона " Магнитски ".

Той прикани засегнатите от ограниченията да се защитят, в случай че са почтени.

Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого. Проучванията си вършим сами. Разполагаме с доста източници на информация и сме сигурни в заключенията си. Има и процедури. Ако лицата пожелаят да се насрочи дата, с цел да бъдат изслушани, могат да се договорят за такава, а не да се водят диспути в медии. Приканвам ги да дойдат и полемиката да се води по формалните канали ", съобщи Джеймс О " Брайън.

" Според мен, тук въпросът е дали сме работили преждевременно или в интерес на някоя съответна мощ. И отговорът е безусловно не. Опитахме да стане доста ясно, че това се основава на доказателства, че се надяваме с резултата да се стимулират съдружни партии, групи от партии да се обединят в новия парламент и да одобряват промени в правосъдната власт, които към този момент са изискани от Европейския съюз ", разяснява той.

" Смисълът, който влагаме е, че корупцията и изключително откритата от нас корупция в бранша енергетика, подкупите в правосъдната система, неща от този жанр, са неприемливи. Решението не е да се приказва единствено за тези или тези лица. Решението е да се поправи системата. Да, това ни се ще да се случи отсега нататък ", добави Джеймс О " Брайън.

По думите му следствията против лицата, включени в листата, са " доста същински ", направени от екипи в разнообразни министерства.

" Решението да излезем с този лист е, тъй като България е доста значим сътрудник за нас и ни се ще да забележим тя да извърши този проект за промени. Наистина съм обнадежден от стъпките, които България предприе наскоро за диверсифициране на енергийния бранш и от политическите решения, които взе. Така че Съединените щати оказват помощ на България да се движи в посоката, в която тя към този момент се движи и това е акт на мощно партньорство. Ние сами събираме доказателствата, както при едно действително разследване, с наслада ще ги защитим по съответните канали, само че главното, което се опитваме да вършим, е да забележим по какъв начин България продължава напред в посоката, която народът на България желае ", сподели още Джеймс О " Брайън.

На 10 февруари Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на петима български жители - Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов - за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България, се споделя в прессъобщение на финансовото ведомство. В същия ден Англия разгласи, че постанова наказания против трима българи - Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков, също поради корупция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР