Катастрофата за държавните дружества в енергийния сектор, констатират от АБВ.

...
Катастрофата за държавните дружества в енергийния сектор, констатират от АБВ.
Коментари Харесай

Румен Петков обясни защо Балкански поток не се въвежда в експлоатация

Катастрофата за държавните сдружения в енергийния бранш, установяват от АБВ. Единственото реализирано в енергетиката на страната през 2020 година е съсипия, заключи зам.-председателя на АБВ резултатите от разбор на енергийните сдружения. „ Управлението на ГЕРБ се оказа по-опустошително за българската енергетика от COVID-19 “, безапелационна е тя. 

Снимка: Ива Иванова / Actualno.com
Ганчева хвърли подозрения върху „ най-розовата версия за положението на българската енергетика “ – неодитирания доклад на сдружението -шапка в държавния бранш - Български енергиен холдинг (БЕХ). Този мастодонт на българската енергетика се хвали, че по отношение на предходната година е излезнал на облага – от 36 млн. лева загуба в този момент БЕХ спечелили 139 млн. лева и сред редовете е казано, че тази облага се дължи на една единствена компания – АЕЦ Козлодуй, уточни Ганчева. „ На всеки би би трябвало да светне алена лампа, само че министър Петкова очевидно има розова крушка в нейния кабинет, тъй като не вижда тези проблеми “, разяснява зам.-председателят на АБВ. 
Печалбата на АЕЦ Козлодуй понижава с 20%, облагата на Булгаргаз пада с една четвърт - от 36 млн. лева на 29 млн. и пада размерът на доставяния природен газ, сигнализира Ганчева. „ Булгартрансгаз не съумя да осъществя нито един план, позволи два гърмежа и не даде отговор, макар, че спечелихме дело в Административния съд и в същото време отбелязва в своите доклади, че облагата му понижава с 20% и никой не се тормози от това “, продължи тя и предсказа, че следващата година Булгартрансгаз ще бъде на загуба, която ще платим всички ние. 
Тази година Булгартрасгаз влага стотици милиони левове в газов хъб Балкан, означи още тя. „ Ако някой открие къде е газов хъб Балкан, доста ще се веселя да ни осведоми, тъй като ние не го виждаме “, добави Ганчева и сподели, че АБВ са подготвени дори да разгласят конкурс. По думите й това е сдружение – балон, за което отидоха стотици милиони и по този начин и не проработи. 
Ганчева насочи въпрос към премиера и енергийния министър за какво тази година няма диверсификация, в случай, че на западните тържища беше ниска цената на природния газ. Обяснението, съгласно нея е, че „ когато компании близки до властта нямат интерес и не печелят от комисионна, диверсификацията престава за България “. 
 Румен Петков за впечатляваща прегръдката на премиера и екоминистъра Румен Петков за впечатляваща прегръдката на премиера и екоминистъра
Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков свърза признанията на премиера за фотосите от спалнята му с прегръдката на Борисов с екоминистъра,...
Компанията, където проблемите са най-вече е държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток 2, която е в будна кома, уточни още Ганчева. „ 10 години ръководство на ГЕРБ позволиха най-големият производител в енергийния микс на електрическа енергия да е напрактика банкрутирал, да го държат изкуствено и никой от ръководещите няма визия за развиването му “.. 
Грубо нарушаване на европейската правна рамка, която не разрешава държавната помощ, установи водачът на АБВ.

„ Ние, българските жители продължаваме да плащаме нездравословните излъчвания на Марица 1 и Марица 3, с което не просто слагаме в неравностойно състояние Марица 2, а в действителност убиваме Марица 2 и изсипваме пари в джобовете на нашите братя американците “, уточни той. „ Правителството на Борисов 10 години не потегля да скапе тези покупко-продажби и 10 г излива милиарди в тези две американски компании “, добави Петков. 
Заслужават приветствие Германия и Русия за декларираното желание и стартиралата през предходната седмица работа за довършването на Северен поток 2, означи още той. По думите му, „ в случай че Европейски Съюз и неговите институции не схванат, че би трябвало да кажат на съдружниците от Съединени американски щати, че с ботуш партньорски и съюзнически връзки не се градят, ще стане късно “. 
 Румен Петков: Толкова народ измря по стъпалата на лечебните заведения поради управническа мизерия (ВИДЕО) Румен Петков: Толкова народ измря по стъпалата на лечебните заведения поради управническа мизерия (ВИДЕО)
Въобще не можем да приказваме за справяне с пандемията. Можем да приказваме за безпорядък. Толкова народ измря по стъпалата на лечебните заведения поради упр...
Лидерът на АБВ показа своето виждане по въпроса за какво Балкански поток не се вкарва в употреба: „ Има две пояснения – едното е, че не е подготвен. Другото е, че е подготвен, само че министър председателят, заради това, че е в изолираност, тъй като той е отровен и никой не желае да се допре до него, поради шкафчето с милион евра и кюлчетата злато, които се въргалят, желае спекулативно да наложи идването на сериозен фактор от съветска страна, на сръбския президент и с доста „ ура “ да се разгласи, че Балкански поток е подготвен и ще бъде въведен в употреба “. Петков е безапелационен, че такова държание не е в български интерес: „ Продължаваме да губим директни такси, тъй като Борисов желае да се снима с някого “. 
Петков сподели писмото на АБВ до ръководителя на ДАНС и до енергийния министър във връзка визитата на посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа в АЕЦ „ Козлодуй “ и акцентира, че АБВ чакат отговор. 
„ Трябва да е ясно, че в случай че оставяме по този метод жестоко, вандалски да ни унищожават енергетиката, главната виновност и отговорност че 2 милиона българи с компликация разнасят жалкия излишък от мизерния си живот по Земята, е на Съединени американски щати “, съобщи Петков. Той е безапелационен: „ Посолството на Съединени американски щати продуцира ненавист към Америка от българските жители “ и разгласи, че АБВ ще предизвикват европейска позиция, която да подсигурява енергийна сигурност в Европа.
Петков изрази неразбиране какви са ползите на Съединени американски щати в газовото систематизиране в Европа. Той е безапелационен, че водещият, определящият детайл при гарантиране на диверсификацията би трябвало да е цената на енергийния артикул и заключи: „ Борисов за 10 години е на път да ни направи енергийно подвластна страна “.
Автор: Ива Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР