Катастрофа заради изскочило на платното диво прасе е имало снощи

...
Катастрофа заради изскочило на платното диво прасе е имало снощи
Коментари Харесай

Глиган предизвика верижна катастрофа на АМ „Тракия”

Катастрофа поради изскочило на платното диво прасе е имало нощес на автомагистрала „ Тракия”.
Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен през днешния ден.
Около 20,00 часа нощес е получен сигнал за настъпило пътно произшествие в региона на километър 243.900 в посока град Бургас, наоколо до бензиностанция „ Еко”.
Лек автомобил „ Опел Зафира”, ръководен от 38-годишен водач от град Хасково блъснал диво прасе, движещо се по пътното платно.
Вследствие на удара животното се строполило върху предното стъкло на идващия лек автомобил - „ Ауди А3”, ръководен от 47-годишен мъж от град Варна. Последвал конфликт сред двата автомобила, при който потърпевша 34-годишна жена. Тя била превозена до болница в Пловдив, без заплаха за живота.
Дали е имало шофиране с несъобразена скорост, ще стане ясно по време на формираното досъдебно произвеждане, сподели за Actualno.com представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен Първолета Мандинска.
Тя заяви и за втори сходен случай от вчерашния ден, в същия регион на автомагистралата. На тел. 112 бил подаден сигнал за ненадейно изскочили на пътното платно майка с глиганчета, които едвам не провокирали злополука. За благополучие това се случило в светлата част на денонощието.
По мотив зачестилите произшествия с диви животни, ОДМВР – Сливен приготвя писмо до Агенция „ Пътна инфрасртуктура” за предприемането на спомагателни предпазни ограничения.
За Actualno.com от Областното пътно ръководство в Сливен обясниха, че незабавно е била провокирана инспекция за положението на защитните мрежи и е било открито, че те са здрави. Предположението е, че животните са минали през отводнителните окопи под загражденията.
На въпрос дали ще бъдат взети спомагателни ограничения за защита на Автомагистрала „ Тракия” от свободно преминаващ дивеч, шефът на Областното пътно ръководство инж. Митко Иванов разяснява, че автомагистралата е в 10-годишен гаранционен интервал и построяването на спомагателни предпазни детайли би трябвало да се предложи от Проектанта.
От сливенското Ловно-рибарско съдружие настояват, че популацията на диви свине е повишена двойно и само всеобщият отстрел може да тушира казуса.
Автор: Мариана Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР