Катар започна преразглеждане на инвестициите си в Лондон, след като

...
Катар започна преразглеждане на инвестициите си в Лондон, след като
Коментари Харесай

Катар заплаши да изтегли инвестициите си от Лондон

Катар стартира преразглеждане на вложенията си в Лондон, откакто транспортните управляващи на града тази седмица не разрешиха туристическите реклами на страната от Персийския залив в рейсовете, такситата и метрото в столицата, заяви съботният Financial Times.

Вестникът написа, че ходът на Transport for London (TfL) е бил провокиран от опасения по отношение на позицията на домакина на международното състезание по футбол по отношение на правата на ЛГБТ+ общността и отношението му към служащите мигранти.

FT цитира лице, участващо в прегледа на Катар, което споделя, че TfL, която се ръководи от кмета на Лондон Садик Хан, се е свързала с Q22, органът, който управлява Световното състезание по футбол и туристическия орган на Катар, тази седмица, с цел да ги осведоми за възбраната.

Забраната на TfL се пояснява като известие от кметството, че катарският бизнес не е добре пристигнал в Лондон “, сподели лицето, представено.

Катар е един от най-големите вложители в Лондон посредством своя върховен фонд.

Qatar Investment Authority (QIA) има Harrods, универсалния магазин, небостъргача Shard и е съсобственик на Canary Wharf. Държавата от Персийския залив също по този начин има хотелите Savoy и Grosvenor House, 20% дял в летище „ Хийтроу “ и 14% дял в Sainsbury’s, втората по величина група супермаркети във Англия.

Говорител на TfL сподели, че преди Световното състезание е предоставило на своите рекламни сътрудници и марки „ спомагателни насоки по отношение на рекламата, която евентуално ще считаме за допустима за стартиране по време на шампионата, като в същото време подсигурява, че футболните почитатели няма да бъдат лишени от опцията да поддържат техните тимове “.

Всяка рекламна акция продължава да се преглежда за всеки обособен случай. “

TfL сподели, че реклама, която предизвиква пътешестване до Катар, туризъм в Катар или изобразява Катар като мечтана дестинация, няма да се смята за допустима.

Службата за връзки на държавното управление на Катар не отговори незабавно на настояването за коментар на Reuters.

Под светлината на прожекторите, защото е хазаин на Световното състезание по футбол, Катар се отбрани от рецензиите, заявявайки, че е гостоприемна страна, която не дискриминира хората, и отхвърли обвиняванията в малтретиране на служащи. Хомосексуалността е противозаконна в Катар.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениПолитика 444 Катар заплаши да изтегли вложенията си от Лондон Любопитно 280 7-те чудеса на актуалния свят: какво съставляват и къде са Политика 708 Путин готви декрет против ценовия таван на съветския нефт Политика 264 Съединени американски щати не разрешиха продажбата на съоръжение на Huawei и ZTE Любопитно 9354 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Бюджет и финанси 6378 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Компании 5884 Компанията майка на Vivacom получи ESG премия за зелената си тактика Компании 4298 Първата българска платформа за наемане на играчки Всички новини
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР