Катър това е хибрид между мъжки кон (жребец) и женско

...
Катър това е хибрид между мъжки кон (жребец) и женско
Коментари Харесай

Катър

Катър това е хибрид сред мъжки кон (жребец) и женско магаре (магарица). Животното е било употребявано за разнообразни действия в селското стопанство, като да вземем за пример за транспорт на товари.

Има по-голяма работна мощ от коня, само че по-малка от мулето. Въпреки това има мощна продуктивност и товароподемност, като животното е можело да носи относително тежки товари на гърба си до към 100 кг, като по този начин е улеснявало доста фермерите.

Какво е катър?

Катърите са една концепция по-малки от мулетата, като по тази причина с тях са били пренасяни и по-дребните товари. Мъжките са безплодни и не могат да имат поколение, като това важи и за женските, които надлежно са стерилни. Срещат се по-рядко съпоставяне с мулетата, защото е по-сложно приемането на поколение сред мъжки кон (жребец) и женско магаре (магарица).

Сравнение с мулетата те са по-инатести и своенравни, като това от време на време пречи на селскостопанския развой. В предишното също са били на огромна респект катърите дружно с мулетата, защото са много по-работоспособни и имат доста по-голяма товароподемност от конете.

Описание на мулето:

- по-рядко се срещат от мулетата, защото е по-сложен акта сред двете животни;

- главата на мулетата е по-лека от тази на мулета;

- ушите са къси и по-дребни;

- опашката прилича тази на магаретата;

- крайниците на катъра са сухи, само че за сметка на това са вярно поставени;

- могат да развият много огромна скорост;

- катърите са извънредно работоспособни, което ги прави идеалните селскостопански животни;

- могат да са много инатести и да ритат;

- безплодни са.

 Катърите и мулетата си наподобяват Снимка: Capri23auto/pixabay.com

Могат да имат друг цвят, като една от най-честата шарка е тъмносивата. Катърите са също умни животни, като съгласно психолога Пат Парели е доста значимо да накарате непринудено животното да ти сътрудничи, а не да вършиме това принудително.

Тази тактичност е доста по-хуманна, само че и действена, като по този начин животно ще ви оказва помощ много повече в селскостопанската работа. По размер катърите са по-малки от коня, само че все пак са доста потребни при другите селскостопански работи. Те са желани селскостопански животни.

Днес се развъждат към момента, въпреки и по-малко съпоставяне с предишното, когато катъра и мулета са били една от водещите работни сили в селата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР