Катар призова международната общност да не дава на Израел неограничено

...
Катар призова международната общност да не дава на Израел неограничено
Коментари Харесай

Катар против двойните стандарти и не дава на Израел да убива палестинци

Катар прикани интернационалната общественост да не дава на Израел " безкрайно позволение да убива " палестинци в битката си против " Хамас ", оповестява " Ройтерс ".

Според емира на страната шейх Тамим бин Хамад Ал Тани това е рискова ескалация , която заплашва световната сигурност.

" Ние споделяме " стига ". Израел не би трябвало да получава безусловна зелена светлина и безкрайно позволение да убива ", акцентира той в своята тирада за откриването на консултативния съвет (Шура) на арабската страна в Персийския залив. Това бяха първите му обществени изказвания, откогато сред Израел и " Хамас ".

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че през двете седмици, през които Израел нанася въздушни удари в отговор на изненадващата офанзива на " Хамас " на 7 октомври, при която ислямистката формация умъртви над 1400 души и взе повече от 200 заложници.
 Катар отхвърля насилственото разселване на палестинци
Катар отхвърля насилственото разселване на палестинци

Търсене на излаз от рецесията

Оттогава богатият производител на газ Катар води открит разговор както с Израел, по този начин и с " Хамас ", вследствие на което бяха освободени четирима заложници, държани от палестинската формация, в това число

" Призоваваме за сериозна районна и интернационална позиция против тази рискова ескалация, на която сме очевидци и която заплашва сигурността на района и света ", настоя шейх Тамим.

" Ние не одобряваме двойни стандарти и държание, като че ли животът на палестинските деца е без значение, като че ли те нямат лица или имена ", добави той.
 Действията на Израел в Газа ще имат противоположен резултат, предизвести Обама
Действията на Израел в Газа ще имат противоположен резултат, предизвести Обама

Блокадата на територията ще втвърди палестинските настройки за поколения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР