Катар е призовал стотици цивилни, които да се включат в

...
Катар е призовал стотици цивилни, които да се включат в
Коментари Харесай

Мондиал 2022: Катар ще използва цивилни за сигурността по мачовете от световното

Катар е призовал стотици цивилни, които да се включат в организацията на сигурността на мачовете от международното състезание. Най-големият футболен конгрес ще се организира в емирството сред 20 ноември и 18 декември. Сред призованите да се явят са дипломати, извикани назад от чужбина, оповестява " Ройтерс ".

Заради логистичните провокации, пред които е изправена страната, са извикани и наборници, някои от които нормално биха отсрочили военната си работа, тъй като работата им се смята за жизненоважна. Наборниците се образоват по какъв начин да ръководят опашките от фенове на територията на стадионите. Те ще би трябвало да претърсват почитатели и да откриват контрабанда като алкохол, опиати или оръжия.

В документи, с които " Ройтерс " разполага, те са инструктирани да претърсват в това число вътрешни яки или скрити джобове на якета, по-дълги коси или даже изкуствени кореми.

Катар има население едвам 2.8 милиона души, като ще стане най-малката страна, хазаин на международно състезание. От общото население единствено 380 хиляди души са жители на Катар.

При предстоящи над 1 милион души, които да пътуват за шампионата, страната е изправена пред сериозен проблем. Емирството към този момент реализира съглашение с Турция да бъдат изпратени 3000 служители на реда, които са обучавани за битка с безредиците.

Потърсен за коментар, чиновник на катарското държавно управление сподели в изказване, че програмата за национална работа на Катар ще продължи по проект и по време на международното състезание. Евентуален отвод може да докара до една година затвор и санкция от 50 000 катарски риала (13 700 долара).

Още спортни вести вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР