Каталунските власти обявиха, че бюлетините за референдума за независимост, които

...
Каталунските власти обявиха, че бюлетините за референдума за независимост, които
Коментари Харесай

Бюлетините, принтирани от каталунците вкъщи, ще се считат за валидни

Каталунските управляващи оповестиха, че бюлетините за референдума за самостоятелност, които доста хора са принтирали у дома, са годни. Няма потребност те да се слагат в пликове при гласуването, предава испанският всекидневник El Pais.
Властите към момента са сигурни, че гласуването, оповестено за противоконституционално от Мадрид, ще се организира все пак.
Дотук няма информация за приложимост на мощ от страна на полицията против искащите да гласоподават. Има информация за визити в няколко секции от каталунската полиция, като силите на реда вършат инспекции на място и пишат отчети, само че нищо повече.
Гласуването би трябвало да стартира към 10:00 ч. българско време.
И до момента обаче не е ясно какъв брой хора би трябвало да гласоподават, с цел да е годен референдумът. Въпросът с изборните описи също е " Тъмна Индия " - кой има право да гласоподава. Стигна се до такава степен, че в формалния Twitter профил на Съвета на Каталуния пуснаха известие, че всеки може да гласоподава в която и да е секция, като това беше доказано и в формалния Twitter профил на каталунското държавно управление.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР