КАТ започва засилени проверки на шофьорите за употреба на алкохол

...
КАТ започва засилени проверки на шофьорите за употреба на алкохол
Коментари Харесай

Засилени проверки на мотористи, хайки за пияни шофьори

КАТ стартира засилени инспекции на водачите за приложимост на алкохол и опиати по време на започващите почивни дни за 1 май и Гергьовден. Специално внимание ще бъде обърнато на мотористите, тъй като със стоплянето на времето те всеобщо излизат по пътищата. На всички КПП-та и вътре в градовете ще се прави инспекция на притежателите на мотоциклети поради зачестилите произшествия. Засилените инспекции на мотористите стартират от  днес и ще продължат до 13 май, защото има растеж на случаите с тях. На КПП-та се ревизират и велосипедисти. Това оповестиха на брифинг в Министерски съвет от Министерство на вътрешните работи.

Няма смяна в режима за влизане и излизане в регионалните центрове, като за София ограниченията остават по-затегнати и през КПП-тата ще се пропущат единствено водачи, които отиват на работа, обясни комисар Веселин Младенов, шеф на отдел " Охранителна полиция ". 

Направени са 55 000 инспекции на декларациите, оставяни на служителите на реда при влизане и излизане в регионалните градове. Над 3400 са засечените погрешни данни за отиване на работа без съществуване на трудови контракти, а 446 даже са регистрирани като безработни. Образувани са 1300 досъдебни производства, като 1277 са за неспазване на противоепидемичните ограничения, 200 са за погрешни данни.  

Съставени са 19 262 акта, като 14 228 от тях са за липса на защитни маски, добави още комисар Веселин Младенов.

Комисар Звезделин Колев акцентира, че чиновниците на пътна полиция ще правят нужните инспекции на КПП-та за недопускане на неоснователно пътешестване. 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР