Късното настъпване на зимата в момента носи изненади на собствениците

...
Късното настъпване на зимата в момента носи изненади на собствениците
Коментари Харесай

Сигурно през зимата с вашия автомобил

Късното настъпване на зимата сега носи изненади на притежателите на коли. Ето няколко значими препоръки по какъв начин да шофирате безвредно при минусови температури, сняг и лед.

Охладителната система и тази за измиване на предното стъкло са предпазени против студа с подобаващ антифриз. Отваряйте капака на охладителната система единствено когато е студена и налягането е изравнено, в противоположен случай може рисково да изтече гореща охлаждаща течност. Съвет при избор на продуктите за тях - антифризът, който ще заливате, би трябвало да има същия цвят като течността в радиатора, защото е особено приспособен за съответния автомобил. При системата за измиване на предното стъкло, въпреки това, подобаващият антифриз би трябвало да се смеси и да се добави съгласно таблицата на опаковката му- равнище от -20 градуса по Целзий нормално са задоволителни по нашите географски ширини.

Гумите са от решаващо значение за сигурността на пътя през зимата. Дълбочината на грайфера на зимните гуми е добре да бъде минимум четири милиметра и налягането на въздуха би трябвало да се ревизира постоянно. Преди монтаж гумите би трябвало да се ревизират за повреди.

Перфектно работещите чистачки на предното стъкло би трябвало да са нещо естествено, тъкмо както чистото предно стъкло от вътрешната страна. Перата на чистачките би трябвало да бъдат почистени и тествани за пукнатини и други повреди. При никакви условия не би трябвало да се употребяват чистачки, когато предното стъкло е заледено. В резултат на това тяхната функционалност се нарушава мощно, даже е допустимо да се унищожат. Ако продължат да се образуват линии по стъклото, предлагаме незабавно да ги промените.

Бравите на вратите могат да се третират с графитен спрей или особено масло. Тиксото, залепено върху бравата, оказва помощ при автомивката в студените дни. Предотвратява навлизането на вода и последващото й заледяване.

В статистиката на зимните повреди, проблемите с дефектиралата или незадоволително производителна батерия към момента са преди всичко. Можете да измерите напрежението с елементарен измервателен апарат, не би трябвало да е под 12,4 волта.

Желателно е също по този начин да носите вълнено одеяло, подобаваща стъргалка за лед (по опция да не е метална), четка, ръкавици и специфичен брезент за покриване на предното стъкло през зимата. Брезентът може да предотврати образуването на лед върху предното стъкло, изключително през нощта. Размразител на ключалката на вратата също се предлага за джоба на шофьорската дреха.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР