Късно снощи Фейсбук (Facebook) публикува силни финансови резултати за последното

...
Късно снощи Фейсбук (Facebook) публикува силни финансови резултати за последното
Коментари Харесай

Силен тимесечен финансов отчет на Facebook въпреки скандалите около социалната медия



Късно нощес " Facebook " (Facebook) разгласява мощни финансови резултати за последното тримесечие макар вълната от отрицателни вести и кавги към водещата международна обществена медия.

Печалбата на Фейсбук набъбна през последното тримесечие със 17% до 9,9 милиарда $, или по 3,22 $ на акция, по отношение на облага от 2,71 $ за акция година по-рано и осредните упования на финансовите пазари за 3,19 евро за една акция.

В същото време приходите на софтуерният колос скочиха през третото тримесечие с цели 35% до 29,01 милиарда $ по отношение на 21,47 милиарда $ тъкмо преди година, само че малко под осреднената прогноза за продажби в размер на 29,49 милиарда $.

Фейсбук предвижда доходи през идващото (четвъртото) тримесечие в размер сред 31 и 34 милиарда $, което е под упованията на Уолстрийт за доходи на стойност 34,72 милиарда $.

Главният финансов шеф на компанията Дейвид Уенър сподели, че прогнозата " отразява забележителната неустановеност, пред която сме изправени през идващото тримесечие в светлината на продължаващите насрещни ветрове вследствие на измененията в операционната система iOS 14 на Apple, свързани с поверителността, както и заради макроикономическите и обвързваните с Covid-19 фактори “.

Коментарите от по отношение на смяната на политиката за дискретност на iPhone на Apple, която затруднява следенето на рекламите на рекламодателите, бяха комфортно похищение на вниманието от " цунамито " от отрицателни заглавия, което заля Фейсбук през последните няколко дни.

Консорциум от близо 20 новинарски издания, включващи New York Times, Washington Post и Associated Press, разгласява поредност от ембаргови истории, цитирайки вътрешни документи във Фейсбук, които рисуват ужасяващ корпоративен портрет. Историите обрисуваха компания, която умишлено пренебрегва или омаловажава данни, които демонстрират нездравословното влияние на нейния артикул, макар многократните уверения от ръководителите на Фейсбук, че подхващат ограничения за саморегулиране.

 Марк Зукърбърг

Видимо раздразненият изпълнителен шеф Марк Зукърбърг назова информациите " координирано изпитание посредством изтекли документи да се нарисува подправена картина за нашата компания “ по време на конферентен диалог за приходите с анализатори след обявяване на финансовия доклад.

Въпреки всичко това месечният брой на дейните консуматори на Фейсбук в международен проект пък набъбна към края на септември с 6% до 2,91 милиарда, което беше покрай пазарните прогнози за към 2,92 милиарда. Въпреки това, действителният брой месечните консуматори се посреща от финансовите пазари със песимизъм, откакто серия вътрешните документи демонстрираха, че " Facebook " се бори да открие и да се оправи с консуматори, създаващи голям брой сметки на водещата платформа на компанията.

Дневните консуматори на Фейсбук също се увеличи с 6% към края на септември, достигайки 1,93 милиарда в световен проект.

" Постигнахме добър прогрес през това тримесечие и нашата общественост продължава да пораства ", разяснява изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг. " Вълнувам се от нашата пътна карта, изключително към основателите, търговията и помощта за построяването на Метавселената “, добави той.

Късно нощес акциите на Фейсбук се намалиха леко директно след публикуването на финансовия доклад, след което обаче те нарастнаха с близо 2% на извънборсовата търговия на Уолстрийт.

Графика на акциите на Фейсбук

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР