Къщата, в която се е родила Лили Иванова, се е

...
Къщата, в която се е родила Лили Иванова, се е
Коментари Харесай

Построили партиен дом на мястото на родната къща на Лили Иванова

Къщата, в която се е родила Лили Иванова, се е трансформирала в парк, видя HotArena.

Върху парцела, намиращ се на централния бул. в Бургас, е засят райграс, а пространството се употребява за игри и забавление от децата в целия град. Местните били удовлетворени от развиването на обстановката, тъй като по проект на мястото на въпорсния имот трябваше да бъде издигнат мол, само че неуредици спънали огромния план. Преди това пък на същото място трябвало да бъде вдигнат нов партиен дом.

През 80-те години на предишния век самата Лили се схванала с общината да отстъпи родния си дом за срутване в името на партийните идеали, а фамилията й да бъде обезщетено с друго жилище в Кубрат. С идването на демокрацията градежът бил срутен, с цел да може през днешния ден на същото място да има тревна повърхност. 

Макар естрадната легенда да е гордостта на Кубрат, локалните признават, че не са я виждали от много време. От клюки разбрали, че апартаментът, който й дали като отплата за събарянето на родния й дом, била трансферирала на една от своите племеннички против алегорична сума. Малцина обаче знаят, че през 2006 година, когато стана почетен жител на родния си град, общината я подари с още един апартамент в Кубрат. Още тогава тя разказваше, че желае да направи музей на творчеството си там и по този начин да помогне за развиването на туризма в другояче замрелия район, само че думите й си останали единствено заричане, написа Ретро. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР