Къщата на 80-годишния Пеньо Пенев и съпругата му кортеза се

...
Къщата на 80-годишния Пеньо Пенев и съпругата му кортеза се
Коментари Харесай

Заради крайни еколози, бургаско семейство е осми ден без ток след бурята, животните им умират

Къщата на 80-годишния Пеньо Пенев и брачната половинка му кортеза се намира в края на кв. Черно море, останала е без електичество на 17 септември и до момента то не е обновено

Осми ден бургаското семейство Пеневи от кв. Черно море живее без ток след тежката стихия, блъснала района предходната събота. Причината 80-годишният Пеньо и брачната половинка му Кортеза – и двамата животновъди, да са без електрозахранване не е единствено повреда поради урагана, само че и... крайни еколози от разнообразни НПО-та, които упорстват, че не може на теренът, на който живеят сем. Пеневи, да се влиза с тежки машини. Иронията е, че от неправителствените организации упорстват, че по този начин ще се наруши здравето на всички животни, обитаващи този терен, а в това време обричат животните на фамилията пенсионери на гибел.

„ Разбираемо е да има повреди след стихия, съпричастни сме и виждаме, че една по една те се отстраняват. Но не може осем дни да нямаме ток поради капризи на някакви организации! Животните ми какво да ги върша? Как да се отоплявам? Как да пребивавам като цяло? “, споделя през сълзи 80-годишният Пеньо Пенев пред Флагман.

Касае се за къща, намираща се в края на бургаския кв. Черно море. До нея се стига откакто се премине моста на пътя към бившето ЦПК „ Вая “. Малко по-далеч се намира и електрическият дирек, който е развален, само че съгласно еколозите той е на терен, който е по „ Натура 2000 “ и тежка техника, каквато е нужна за отстраняванто на повредата, там не може да върви. А самото място пък по думите на Пеньо Пенев – е превърнато в разплодник за чакали.

„ Колко време още ще сме без ток поради прищявките на някого? Ние не сме ли хора? Не заслужаваме ли и ние да живеем? “, пита също разплакана от беззащитност и брачната половинка на Пеньо – Кортеза. Реално обстановката за възрастното семейство животновъди е сериозна и е въпрос на дни, в случай че не и часове, казусът с неналичието на ток да бъде отхвърлен. 

Изпращайте вашите сигнали за нередности на публицистичната ни поща или в рубриката „ Вашият сигнал Връзка с Флагман “.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР