Картофите са неизменна част от българската трапеза. Разновидностите на ястията

...
Картофите са неизменна част от българската трапеза. Разновидностите на ястията
Коментари Харесай

Кой и кога не бива да яде КАРТОФИ

Картофите са неизменима част от българската софра. Разновидностите на ястията са в действителност доста. Можем да ги приготвим печени, пържени, сотирани, варени на салата и каквото друго се сетите. Малцина обаче се замислят, че има и такива болести, при които е целесъобразно да се въздържат от потреблението на кореноплодния зарзават.

Лекарите са единомислещи, че картофите са измежду най-полезните зеленчуци, като с похапването им, несъмнено, не трябва да се прекалява. В тях се съдържат доста диетични фибри, витамини, антиоксиданти, минерали. Наред с това те са богати на калий, натрий, витамини С и В6.
Страхотни картофки по френски
За задачата са ви нужни: 2-3 огромни картофа 80 гр. масло сол и черен пипер на вкус сушен чесън и мащерка Пробвате ли тази рецепт...
Прочети повече Кой обаче не трябва да яде картофи?
Зеленчукът не се предлага на хора, страдащи от гастрит с намалена киселинност и при затлъстяване. Ако страдате от някое от тези болести, целесъобразно е количеството на употребяваните картофи да бъде минимално. Хората, които имат метаболитен синдром или диабет, не трябва също да похапват кореноплодния зарзават, без значение какъв брой потребен е той.

Заради високия си хипогликемичен показател, картофи не е желателно да употребяват и хора с нарушен въглехидратен метаболизъм.

Ако вашият случай е подобен, наложително би трябвало да се консултирате с диетолог и той да реши дали и в какво количество може да консумирате картофи.
Как е желателно да се употребяват картофите? В каква вода би трябвало да се варят картофите? Това в действителност ще ви изненада
Предполага се, че множеството от вас, когато решат да варят картофи, не се замислят за водата, в която ще готвят зеленчука. Днес обаче ще...
Прочети повече
Най-добре би било да консумирате варени картофи или приготвени на пара. По този метод се резервират оптимално потребните им субстанции. Не е целесъобразно да похапвате кората на зеленчука, защото в нея се натрупват нездравословни субстанции от самата почва.

Пържените картофи е желателно да ги откажете или намалите. В тях се съдържат доста нежелани мазнини, които могат да доведат до фрапантно повишаване на килограмите.

Хората, които не страдат от някое от нагоре изброените болести, може умерено да похапват картофи, само че количествата въпреки всичко би трябвало да са рационални. Около 300 грама от зеленчука дневно е оптималният банкет.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР