Натискът от страна на Запада да се подкрепи резолюцията за

...
Натискът от страна на Запада да се подкрепи резолюцията за
Коментари Харесай

Вучевич се надява Гърция и Румъния да променят позицията си за Сребреница

„ Натискът от страна на Запада да се поддържа резолюцията за геноцида в Сребреница е голям. Има индикации, че Гърция и Румъния може да трансформират позицията си. “

Това съобщи министър председателят на Сърбия Милош Вучевич, във връзка апела на президента на Сърбия Александър Вучич Гърция да се въздържи при гласуването на резолюцията в Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ Трудно е за сърбите да схванат, за какво гърците биха дали своят вот за това, тъкмо както за нас беше ужасяващо да гледаме по какъв начин една гъркиня предлага влизането на Косово в Съвета на Европа. “ - сподели Вучевич по телевизия „ Първа “.

Според Вучевич, " инженерите " на резолюцията съзнателно са избрали да гласоподават за нея от страни или нации, близки до сърбите, с цел да ги унижат още повече.

„ Резолюцията жигосва сръбския народ като геноциден, макар че ние сме измъчен народ “, твърди държавният глава.

Според него поправките на Черна гора в резолюцията " всъщност не трансформират нищо в нея, само че хвърлят прахуляк в очите на хората ".

" Не можем да спрем гласуването на тази резолюция, тъй като такава е геополитиката, само че ще бъде огромен триумф за нас, в случай че болшинството страни са срещу и се въздържат. Това ще бъде ясно обръщение към света, че те фундаментално се провалиха, макар, че тя ще бъде гласувана публично. " - сподели още той.

През юли 1995 година в босненския анклав Сребреница сръбските сили, командвани от военачалник Ратко Младич и Радован Караджич, избиха единствено за няколко дни над 9000 души. До през днешния ден са открити телата на над 8000 от тях. Те са заровени в местността Поточари край Сребреница. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР