Картината на френския художник импресионист Огюст Реноар Две сестри в

...
Картината на френския художник импресионист Огюст Реноар Две сестри в
Коментари Харесай

Тръмп лъже дори и за известна картина?

Картината на френския художник импресионист Огюст Реноар " Две сестри " в жилищата в Trump Tower на американския президент Доналд Тръмп е фалшификат, а оригиналът е изложен в Музея на изкуствата в Чикаго, заяви вестник Chicago Tribune.
Още преди няколко години биографът на Тръмп Тимъти О`Брайън забелязал платното с подписа на Реноар в салона на самолета на милиардера и го попитал дали е оригинал. Магнатът удостоверил. Тогава О`Брайън възразил, напомняйки, че самият той е от Чикаго. " Kартината се споделя " Две сестри " и виси в Института за изкуства в Чикаго “.
О`Брайън споделя, че тематиката била още веднъж повдигната, когато ден по-късно двамата с Тръмп летели от Лос Анджелис към Ню Йорк. Милиардерът самичък повдигнал въпроса. Сякаш не запомнил за предходния им диалог, той обяснил, че това е автентично платно на Реноар, което се споделя " Две сестри ". О`Брайън си замълчал. Впоследствие той написва книга за магната, в която прави оценка положението му на близо 150-250 млн. $. С това провокира гнева на Тръмп и е даден на съд от него. По думите на О`Брайън историята добива леко смешен нюанс, защото след успеха на изборите за президент в едно телевизионно изявление с Тръмп, той вижда същата картина да виси зад бюрото на милиардера.
" Сигурен съм, че и в този момент продължава да твърди пред всички, че това е оригинал. Той има вяра в личната си неистина в продължение на едно десетилетие ", споделя биографът, който работи в The New York Times.
Според резултатите от анкета, извършена взаимно от Politico и компанията Morning Consult, съвсем половината от американците считат, че американските медии фабрикуват вести за Тръмп и администрацията му. Водещи американски медии не престават да упрекват Тръмп, че изкривява обстоятелства. Той им дава отговор, наричайки тв компании и вестници " заводи за подправени вести ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР