Каролина Мухова е втората полуфиналистка на тазгодишния US Open, след

...
Каролина Мухова е втората полуфиналистка на тазгодишния US Open, след
Коментари Харесай

Със стил: Финалистката от РГ обезличи Кърстя след вързан геврек и е в топ 4 на US Open

Каролина Мухова е втората полуфиналистка на тазгодишния US Open, откакто спря стремежа на 30-ата сложена и една от огромните сензации в шампионата Сорана Кърстя. Високите упования към конфликта за шоу и зрелищен тенис, поради атакуващия жанр на двете състезателки, пък надалеч не се сбъднаха, откакто финалистката от Ролан Гарос ни подари с вероятно най-хубавото си показване в цялата си кариера, при което осъществя впечатляващите 32 уинъра в границите на едвам 15 гейма, с цел да се поздрави с успеха - 6:0 6:3.

Така чехкинята и международна номер 10 подпечата класирането си за финалната четворка в Ню Йорк, където ще има опция да търси своя реванш от локалната фаворитка Коко Гоф, която през предишния месец я пречупи в спор за купата на WTA 1000 конкуренцията в Синсинати.

Мухова побърза още в началните минути на дуела да придобие самодейността в разиграванията, като пласираше с голяма дълбочина ударите си и не позволяваше на румънката да нападна, при което навлизаше във вътрешността в корта, с цел да нанесе печелившо отиграване. В осъществяването на тактическия си план пък 10-ата сложена бе просто безупречна и без време за губене, се откъсна напред в резултата с два пробива задатък, като след това засвидетелства здрави нерви и в маратонски гейм избави девет точки за рибрейк, преди напълно да пречупи духа на Кърстя, отмъквайки още веднъж нейния сервис, и ѝ " върза геврек " за завършек на откриващия сет.

С настъпването на втората част статуквото на корта остана непроменено и чехкинята все по този начин постановяваше темпото в размените от главната линия, но нападателният ѝ жанр бе предразполагащ към грешки, които застигнаха финалистката от Ролан Гарос и тя съобщи началния си удар в актива на международната номер 30. Сдобила се преимущество от 2:0 в резултата, Кърстя прибегна към нова тактика в личните си подавания и залагаше на голям брой излизания наоколо до мрежата, където обаче съвсем непроменяемо биваше матирана от защитни удари на Мухова, която скоропостижно се завърна към най-хубавия си тенис. Наложила още веднъж превъзходството си в разиграванията, то чехкинята се оказа безмилостна по отношение на 30-ата сложена, като ѝ отпусна едвам още един гейм до края на срещата, преди да официализира триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР