Карлово бе избран да бъде представена за първи път в

...
Карлово бе избран да бъде представена за първи път в
Коментари Харесай

В Карлово представят уникална изложба на рисувани яйца от цял свят

Карлово бе определен да бъде показана за първи път в България декоративна галерия на яйца от целия свят. Колекцията е на Димитър Арнаудов от Асеновград, приключил богословие в Солунския университет Аристотел. Възпитаник на Пловдивската духовна семинария.

Вече 30 години Димитър Арнаудов събира декоративни яйца от разнообразни точки на света. Те са направени от дърво, глина, порцелан и керамика.
Всеки един от нас е откърмен с яйцето още от детинство, минимум от нашето хранене с родителите ни. Яйцето носи в себе си едно неповторимо чудо, то е знак на живота, един жизнеутвърждаващ участва в живописта. Изкуството има разнообразни форми.
Димитър Арнаудов, създател на изложбата

Първото си декоративно яйце създателят е закупил през 1972 година. То е и най-ценното за него.

„ Всяка една сбирка която събира един колекционер както съм аз, не е с цел да бъде показана, а за са възпитава и утвърждава личността на индивида и да ни научи че хубостта “, добави Арнаудов.

В сбирката има позлатено яйце и същински, които са изписани ръчно.

„ Това е едно яйце от патица. Нарисувано е от една белгийка споделя се Одет Вандерсмисен, която на 40 години приема богословието и стартира да учи иконография, тя се въодушевила от мозайките в Равена и е изобразила с иконогрфаски бои този кръст...., а откъм гърба написала Христо Воскросе “, споделя още Арнаудов.

Много неповторими яйца - от злато и сребро са привлекли вниманието на колекционера.

Предстои галерия да гостува и в други градове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР