Карлос Сантана се извинява за анти-транс коментарите, които направи по време на скорошен концерт

...
Карлос Сантана беше изправен пред критики в четвъртък, когато видеоклип
Коментари Харесай

Карлос Сантана беше изправен пред критики в четвъртък, когато видеоклип на музиканта, който прави коментари срещу транссексуалните по време на концерт в Ню Джърси през юли, се появи отново в социалните медии.

„Когато Бог създаде теб и мен, преди да излезем от утробата, ти знаеш кой си и какво си“, вижда се да казва китаристът в клипа.

Той продължи: „По-късно, когато пораснеш и видиш нещата и започнеш да вярваш, че можеш да бъдеш нещо, което звучи добре, но знаеш, че не е правилно, защото жената е жена и мъжът е мъж – това е то."

„Каквото и да искаш да правиш в гардероба, това е твоя работа, аз съм ОК с това“, добави Сантана, преди да спомене близостта си със своя „брат Дейв Шапел“, който също беше изправен пред критики за коментари срещу ЛГБТК, направени в неговия Netflix през 2021 г. специална комедия „The Closer“.

Критиките, с които се сблъска Сантана в четвъртък, накараха певеца на „Smooth“ да публикува изявление на страницата си във Facebook, където написа: „Съжалявам за моите безчувствени коментари“.

„Те не отразяват, че искам да почитам и уважавам (sic) идеалите и вярванията на всички хора. Осъзнавам, че това, което казах, нарани хората и не това беше моето намерение. Искрено се извинявам на транссексуалната общност и на всички, които обидих“, продължи изявлението му.

Сантана продължи да споменава, че неговата „лична цел“ е „да почита и уважава (sic) идеалите и вярванията на всички хора, независимо дали са LGBTQ или не. Това е планетата на свободната воля и на всички ни е даден този дар. Сега ще преследвам тази цел да бъда щастлив и да се забавлявам, и всеки да вярва в това, което иска и да следва в сърцата си без страх.”

„Изисква се смелост, за да растеш и да светиш в светлината, която си, и да бъдеш истински, неподправен и автентичен. Ние растем и се учим да осветяваме нашата светлина с любов и комплименти“, заключи той.

Коментарите идват по време на рекордна година за анти-ЛГБТК законодателството в Съединените щати, като над 400 законопроекта са били внесени в щатските законодателни органи от началото на годината – нов рекорд, според данни на Американския съюз за граждански свободи към април .

Законопроектите, свързани с образованието и здравеопазването, по-специално, преминаха през държавните законодателни органи на безпрецедентни нива, с подновен натиск за забрана на достъпа до потвърждаващи пола здравни грижи за транссексуални младежи и силен фокус върху регулирането на учебната програма в държавните училища, включително дискусии около полова идентичност и сексуалност.

Анет Чой от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР