Карлос Алкарас загърби по блестящ начин неочакваното си поражение в

...
Карлос Алкарас загърби по блестящ начин неочакваното си поражение в
Коментари Харесай

Ръкавицата е хвърлена: Безпощаден Алкарас изнесе наказателна акция на старта в Париж!

Карлос Алкарас загърби по ослепителен метод непредвиденото си проваляне в третия кръг на Мастърса в Рим и сложи основите на сполучливото си начало на Ролан Гарос. Испанецът, който преди тъкмо седмица се завърна назад на върха в международната класация, трябваше да открие присъединяване си в Париж против различен представител на идната генерация в лицето на квалификанта Флавио Коболи, с който това му беше дебютен дуел.

С представянето си в хода на конфликта първенецът от Мадрид потвърди, че се усеща повече от удобно на корта във френската столица, като не пропусна да завладее публиката с фамозните си осъществявания по пътя към разгромната си победа над международния номер 159 - 6:0 6:2 7:5. С това топ поставеният в схемата и един от главните любимци за трофея на Ролан Гарос се класира за втория стадий в конкуренцията, където му следва да срещне привидно непретенциозния на клей Таро Даниел.

Карлитос с играта си на старта на дуела засвидетелства отличната спортна форма, в която се намира, като ловко подхождаше в подбора си на удари и дочакваше момента, когато да изстреля завършващо отиграване по посока половината на италианеца. Коболи нееднократно опита да се надиграва със международния номер едно от главната линия, но Алкарас държеше прекомерно високо летвата и доминираше във всеки един аспект, като в същото време продуцираше изумителни осъществявания, които превръщаше в уинъри, с цел да приключи откриващия си сет на Ролан Гарос в жанр, " връзвайки геврек " на противника.

Във втората част серията на първенеца от US Open продължи с цялостна мощ, като той все по този начин взимаше рано топката и изрази сериозното си предимство при по-късите разигравания, откакто завоюва осмия си следващ гейм в мача. Впоследствие международният номер 159 завоюва своята персонална борба и най-сетне съумя да се разпише в резултата, което беше признато от феновете по трибуните с бурни аплодисменти по адрес на новобранеца, който подвигна победоносно своя пестник. Италианецът в този миг очевидно беше изоставен от голямото напрежение върху плещите си и даже завоюва за повторно подаването си, но Алкарас скоропостижно подвигна оборотите, с цел да матира квалификанта и посредством нов пробив дублира преднината си в срещата.

С настъпването на третия сет нивото на Коболи се усъвършенства доста, като той към този момент не изпитваше никакви терзания да се надиграва с първата ракета на планетата, като смелите му дейности го възнаградиха с достигането на два брейкбола в петия гейм. Попаднал за първи път в конфликта в сходна обстановка, Карлитос не трепна и резервира сервиса си недокоснат, като оттова насетне взе всичко в свои ръце и наложи напън върху сервиса на италианеца. Намиращ се в типичната си роля на доминант в размените, Алкарас на няколко пъти смая всички за следващ път със скоростта си и осъществя поредност от впечатляващи уинъри, с цел да реализира пробив и не след дълго разполагаше с три мачбола при сервис на квалификанта.

Тогава станахме очевидци на самобитни геройства от страна на Коболи, който не просто оцеля, а даже възвърне равенството и наелектризира ситуацията на корт " Симон-Матьо " до краен лимит. Въпреки случилото се, то международният номер едно още веднъж показва голямата си психическа резистентност в сходни моменти и стремително отговори с рибрейк, като от втория си опит да сервира за успеха не сбърка и официализира успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР