Карлос Алкарас спечели титлата на турнира на клей в Буенос

...
Карлос Алкарас спечели титлата на турнира на клей в Буенос
Коментари Харесай

Алкарас пребори Нори и взе титлата в Буенос Айрес

Карлос Алкарас завоюва купата на шампионата на клей в Буенос Айрес с награден фонд 626 595 $. Поставеният под номер 1 испанец победи на финала втория в схемата Камерън Нори с 6:3, 7:5 за 1:33 часа и взе трофей още в първото съревнование след завръщането си на корта след три месеца и половина неявяване. По пътя си до купата 19-годишният Алкарас загуби единствено един сет в четири мача. 

" Чувствах се доста удобно да играя на финала. Знаех, че ще бъде мъчно. Започнах  съсредоточен върху това, което трябваше да направя първоначално, върху моята игра. Това е равнището, на което би трябвало да играя на финалите ", сподели испанецът след триумфа. 

Той отстъпваше с 2:3, само че завоюва седем следващи гейма, с цел да вземе първия сет с 6:3 и да поведе с 3:0 във втория. Алкарас сервираше за крайния триумф с деветия гейм на втората част, когато загуби подаването си, само че в 12-ия направи пробив и затвори дуела с първия си мачбол. 

Испанецът, който през септември завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати и се изкачи до първото място в международната класация, се завърна на корта преди тази седмица, откакто не беше играл от началото на ноември предходната година, когато се отхвърли поради физически проблем в края на втория сет на мача си против Холгер Руне от конкуренцията от сериите " Мастърс " в Париж, а по-късно лекуваше мускулни контузии на корема и на бедрото. 

За Алкарас, който към този момент води с 4:1 победи против Нори, това е първи трофей за годината и седми в кариерата му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР