Карлос Алкарас не мисли да спира с титлата в Рио

...
Карлос Алкарас не мисли да спира с титлата в Рио
Коментари Харесай

Алкарас: На прав път съм към №1 в света, мечтите ми са големи


Карлос Алкарас не мисли да стопира с купата в Рио де Жанейро. Испанецът се трансформира в най-младия първенец в категория АТР 500, само че за него това е единствено крачка по пътя му. Път, който би трябвало да изведе надарения испанец до върха в международния тенис. Това възнамерява самият той.

„ Фантастично е. Когато завоювах първия си АТР мач тук преди две години си припомням, че пристигнах с желанието да се насладя на прекарването и да науча всичко, което мога. Тази година имах доста високи упования, знаейки, че мога да победи всеки и че съм един от кандидатите за купата. Да реализира този триумф е доста хубаво и съм горделив, че съумях да преодолея компликациите през седмицата. Наслаждавам се на този път и го върша с екипа си, което е прелестно “, сподели Алкарас, който във финала се оправи с лекост с Диего Шварцман, а ден по-рано победи поредно Матео Беретини и Фабио Фонини.

От през днешния ден испанецът е член на топ 20, само че това е единствено началото. „ В момента си слагам цел да не напущам топ 20 и да продължа да усъвършенствам позицията си малко по малко. Миналата година имаше няколко шампионата, в които не можех да вземам участие, което смятам за чудесна опция, с цел да продължа да напредвам. Тази купа ми дава огромна убеденост в това, което върша, тъй като смятам, че съм на прав път да стана №1 в света. Това е една от задачите ми, тъй като съм момче, което има огромни фантазии и се надявам да печеля олимпийски медали и трофеи от Големия шлем. “

„ Ако продължа по този път, знам, че ще имам благоприятни условия да го реализира. Знам какъв брой е мъчно и съм наясно, че постигнатото дотук не ми подсигурява нищо “, добави Алкарас.

Той взе решение поради умората да пропусне шампионата в Акапулко през тази седмица, тъй че ще го забележим още веднъж на корта за Мастърса в Индиън Уелс.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР