Карлос Алкарас късно снощи изигра един от най-добрите си мачове

...
Карлос Алкарас късно снощи изигра един от най-добрите си мачове
Коментари Харесай

Алкарас за сблъсъка с Джокович: Чакам този мач от изтеглянето на жребия насам

Карлос Алкарас късно нощес изигра един от най-хубавите си мачове през 2023-та година до момента и с помощта на съвсем съвършеното си показване в хода на срещата, се разправи със Стефанос Циципас, надигравайки го с впечатляващото 6:2 6:1 7:6(5), с цел да подпечата класирането си за своя дебютен полуфинал на Ролан Гарос. С триумфа си испанецът оформи дълго чаканият от цялата тенис общност дуел сред него и Новак Джокович, в който определението " край преди финала " важи с цялостна мощ и залогът наподобява по-голям от всеки път, поради обстоятелството че по всяка възможност ще бъде решена първата позиция в международната класация, както и безспорно спечелилият от идния мач ще влезе в ролята на любимец в мача за оценката в Париж.

По време на конференцията си след успеха над Циципас, Карлитос показа за идната борба, че е бил измежду множеството хора, очаквали полуфиналния му мач против Джокович още от изтеглянето на жребия за Откритото състезание на Франция, като международният номер едно добави, че " в случай че искаш да си най-хубавият, то би трябвало да побеждаваш най-хубавите ", визирайки точно сърбина:

" Искам да кажа, че откогато жребият беше изтеглен насам, всеки очакваше този полуфинален дуел сред мен и Новак. Включително и аз самият бях измежду тези хора. Наистина доста желая да се изправя против него, като от предходната година насам нямам самообладание да играя още веднъж с Новак. ", стартира Алкарас, който направи отпратка към единствения дуел към днешна дата сред него и 22-кратния първенец в Големия шлем, датиращ от Мастърса в Мадрид през предходната година, когато в трисетова епика, тогава към момента младеж, испанецът се поздрави с успеха, преди след това да завоюва и купата.

" Двамата се представяме на ужасно равнище в шампионата и както към този момент съм казвал преди, в случай че искаш да бъдеш най-хубавият, то би трябвало да побеждаваш най-хубавите, тъй че в действителност желаех този мач да се случи и ще му се насладя. Разбира се, за мен ще бъде прелестно да основа история, изправяйки се в полуфинала против легенда от ранга на Новак, заради което дуелът ще бъде от добра изгода за мен. ", добави топ поставеният в схемата, като още веднъж отвори тематиката със битката им в Мадрид отпреди година:

" На мнението съм, че срещата ни от предишния сезон няма да афектира изключително доста върху този мач. Все отново, беше преди цяла година. Мога да кажа, че двамата научихме доста от този мач, заради което ще бъде тотално друго, и дано забележим какво ще се случи в петък. ", приключи привидно оптимистично Алкарас, който ще опита да направи предпоследната крачка към спечелването на втория си трофей от Големия шлем, до момента в който Джокович ще преследва своята рекордна 23-та " мейджър " купа.

HERE.

WE.

GO.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР