Карлос Алкарас беше изиграл едва шест професионални двубоя на трева

...
Карлос Алкарас беше изиграл едва шест професионални двубоя на трева
Коментари Харесай

Алкарас: Аз съм Nº1, но шансовете ми на Уимбълдън не са големи, защото Новак ще е там

Карлос Алкарас беше изиграл едвам шест професионални дуела на трева преди началото на предходната седмица и съществуваха съществени въпросителни дали младокът ще бъде толкоз сполучлив и на най-старото тенис покритие. Испанецът обаче направи зрелищно дебютно присъединяване на ATP 500 надпреварата в Куинс и справедливо през вчерашния ден се трансформира в новия първенец на шампионата, а с това си върна и водачеството в международната класация. Все отново 20-годишният тенисист остава крепко стъпил на земята и въпреки да има вяра в възможностите си за успех на " свещената трева ", то отдава надалеч по-голямо преимущество на 7-кратния първенец - Новак Джокович:

" Уимбълдън е най-красивият шампионат в Тура. Това е конкуренция, която в действителност ми се ще да печеля някой ден. Засега съм изиграл единствено 11 мача на трева в кариерата си, тъй че занапред би трябвало да прекарам повече часове върху настилката, с цел да придобия нужния опит. Същевременно сега се усещам доста убеден, че ще бъда измежду любимците за купата, откакто завоювах трофея в Куинс и победих някои страхотни състезатели.

Разбира се, то възможностите ми не са огромни, тъй като Новак ще бъде там. Напълно ясно е, че той е огромният любимец на Уимбълдън. Аз обаче се усещам доста по-добре на тревата, в сравнение с при започване на седмицата и ще се опитам да задържа това на равнище на игра, с цел да имам шансове да го победя " - показа Алкарас във вчерашната си шампионска конференция.

Припомняме ви, че самият Джокович фаворизираше Карлитос преди началото на Ролан Гарос, само че точно сърбинът постави завършек на присъединяване на досегашния номер едно, а в този момент младокът очевидно е решил да употребява хитрините на своя по-опитен сътрудник и да трансферира напрежението напълно върху него.

Alcaraz. " I`m number one but my chances at Wimbledon don`t change because of that. Novak is coming ".
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР