Кариерата на Паула Бадоса премина на ново ниво, след като

...
Кариерата на Паула Бадоса премина на ново ниво, след като
Коментари Харесай

Поредно отказване на Аустрелиън Оупън: Травма извади бивша номер две от основната схема

Кариерата на Паула Бадоса мина на ново равнище, откакто испанката завоюва купата в Индиън Уелс през 2021-ва година, а след това Бадоса стартира предишния сезона извънредно мощно, печелейки купата в Сидни и справедливо доближи до рекордната си втора позиция в международната класация. Впоследствие обаче резултатите на иберийката внезапно се утежниха, а отбраната на трофея в Калифорния се оказа непостижима задача за нея и тя приключи миналата година отвън топ 10 на света.

Наглед нещата започнаха да се подреждат чудесно за някогашната номер две, която остана непобедена на United Cup и продължи към полуфиналите в Адеалида с реализирани победи над състезателки от ранга на Анет Контавейт и Беатриз Хадад Мая. За страдание на 25-годишната тенисистка, то тя получи контузия в региона на дясното бедро в края на дуела си против бразилката и не можа да излезе на корта, с цел да премери сили с Дария Касаткина на идващия ден.

Лошите вести за Паула надалеч не свършват дотук, тъй като състезателката незабавно е провела нужните медицински съвещания, при които е било открито, че тя ще би трябвало да пропусне Откритото състезание на Австралия:

" Лоши вести. Нараних се по време на четвъртфиналния си мач в Аделаида и резултатите демонстрираха, че ще бъда отвън корта в идващите няколко седмици. Тъжна съм, че ще би трябвало да пропусна Аустрелиън Оупън и несъмнено ще ми липсва да вземам участие. Ще направя всичко допустимо, с цел да се завърна по най-бързия метод " - написа самата Бадоса в обществените медии.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР