Кърджали отбелязва на 21 октомври 109 години от своето Освобождение.

...
Кърджали отбелязва на 21 октомври 109 години от своето Освобождение.
Коментари Харесай

В Кърджали се отправят предложения към Общината чрез иновативна платформа



Кърджали отбелязва на 21 октомври 109 години от своето Освобождение. На тази дата през 1912 година регионът на Източните Родопи е причислен към рамките на България.

Заради усложнената Covid обстановка се анулира обичайното шествие на възпитаници и учители, а проведеното поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите ще става самостоятелно в авансово посочен двучасов период.

Предвидени са церемониален обред и празнична стратегия. Денят е разгласен за неучебен във всички учебни заведения в Кърджали.

Отскоро жителите на Кърджали имат опция да насочат онлайн тъжби и оферти към Общината . Община Кърджали, в партньорство със съдружие “Кърджали взема решение “, внедри новаторската онлайн платформа за публични съвещания CONSUL.

Инициативата цели възстановяване на взаимоотношението на общината с жителите и се реализира в границите на проекта  „ Вход за жители “ на мрежата Форум Гражданско Участие.

Община Кърджали е една от общо четирите в страната, която изяви предпочитание да се включи в плана „ Вход за жители “, като вкара в приложимост този съвременен инструмент за консултиране с жителите.

CONSUL понастоящем се употребява в над 30 страни по света и от повече от 130 обществени институции , като дава опция на жителите интензивно да вземат участие в правенето на нормативни актове и проекти на локално равнище, да гласоподават за разнообразни оферти на локалната власт или да изпращат свои, да дискутират и показват мнение онлайн.

Темата разяснява в “Нашият ден “ Росица Средкова , ръководител на УС на „ СИР – Кърджали взема решение “.

“Нашето съдружие е сътрудник на Община Кърджали в реализирането на плана – “Вход за жители “, който е на мрежата “Форум за гражданско присъединяване “ и сътрудниците от Българския център за нестопанско право.

Целта е посредством този нов инструмент жителите по-лесно да вземат присъединяване в ръководството на Общината.

Платформата “Кърджали за теб “ е дейна от предишния месец и жителите ще могат да се записват и да вземат участие в ръководството на града. Много се надяваме, че това ще се случи.

На платформата ще бъдат оповестени безусловно всички нормативни документи на Общината. Този инструмент ще даде опция на жителите и от най-далечните обитаеми места да създадат своите оферти, без да се постанова да идват до регионалния център.

Чуйте повече за това по какъв начин ще се означи празникът на град Кърджали от Росица Средкова в звуковия файл.
Снимка:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР