Кърджали. Лидерът на ПП ДОСТ Лютви Местан e с повдигнато

...
Кърджали. Лидерът на ПП ДОСТ Лютви Местан e с повдигнато
Коментари Харесай

Обвинение за Лютви Местан заради катастрофата на пътя за „Маказа“

Кърджали. Лидерът на Политическа партия ДОСТ Лютви Местан e с повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност за тежката злополука сред два автомобил в региона на село Загорско по основния път към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа ”. При случая, станал в неделя, почина 6-месечно бебе, а майка му, 10-годишния му брат и бащата пострадаха. Местан и другият лидер са тествани за алкохол и опиати, като пробите им са негативни. От двамата са взети и кръвни проби.
По случая досега е осъществен оглед на местопроизшествието, разпитани са очевидци очевидци, назначени са съдебномедицински експертизи. Събраните досега доказателства са дали съображение да се одобри, че Местан е нарушил Закона за придвижване по пътищата, вследствие на което по несъобразителност е предизвикал гибелта на 6-месечното дете.
След задържането му за 24 часа, Местан бе пуснат под парична гаранция в размер на 10 000 лв. и му е наложена възбрана да напуща рамките на страната. Разследването по делото продължава, следва събирането на гласни доказателства, огледи на моторните транспортни средства, които са конфискувани по делото като материални доказателства и назначение на правосъдна автотехническа експертиза.
Състоянието на тримата потърпевши в тежката злополука е устойчиво. Те са настанени в МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ в Кърджали с повърхностни пострадвания, които не заплашват живота им. Майката е с рани в региона на челото, няма увреждане на съзнанието, нито черепно-мозъчни контузии. Детето е с травми на главата и глезена. Бащата е с травми на кръста, със спукан прешлен и би трябвало да бъде обездвижен за известно време.
Пред публицисти в Кърджали Местан съобщи, че е сломен от случилото се. Той означи, че има религия в проверяващите органи и чака да се откри истината за тежката злополука. Местан уточни, че при случая е бил ударен челно от другия автомобил, в който е пътувало фамилията. По думите му той е бил ударен от другата кола, което може да се види от разположението на автомобила му – в средата на платното, ударен единствено начело, а не вляво или откъм гърба.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР