Каране, каране и каране – по възможност най-ефективно. Това е целта

...
Каране, каране и каране – по възможност
най-ефективно. Това е целта
Коментари Харесай

Със слънчева енергия през Австралия

Каране, каране и каране – по възможност най-ефективно. Това е задачата на напдпреварата по 3000-километровото трасето на 15-тото издание на Bridge Solar Challenge Bridgestone. 53 тима от 24 страни ще се състезават в Австралия от 13 до 20 октомври 2019 година със своите задвижване със слънчева енергия транспортни средства.

Сред тях ще е и екипът на SolarCar от Университета за приложни науки в Бохум със своята лека машина Thyssenkrupp SunRiser (tkSR).

Тази конкуренция не е събитие вид „ за забавление “. „ Чрез построяването на прототипите за надпреварата могат да се получат значими данни и да се натрупа в тази област, както и да се тестват нови технически решения – споделя Саша Роле, ръководител на плана на германския екип. Освен това планът подпомага обучението на студентите и се основава на метода на образование посредством справяне с проблеми, при който те могат да приложат своите теоретични познания непосредствено на практика. Другата концепция е да се покаже, че е допустима различна подвижност.

Спонсорът на купата Bridgestone подпомага отборите със своето ноу-хау и доставя специално направени за състезанието гуми. Гумите Ecopia са създадени, според производителя, особено за електрически транспортни средства. При тях преди всичко са значими ниското съпротивление при търкаляне, дългият експлоатационен живот и високата устойчивост на горещи температури и постоянни натоварвания които изпитват по време на изминаването на 3000-е километра на спортното трасе.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР