Карамфилът е една от най-популярните подправки по света. Тя се

...
Карамфилът е една от най-популярните подправки по света. Тя се
Коментари Харесай

Подправката, която може да ОТРОВИ организма

Карамфилът е една от най-популярните подправки по света. Тя се употребява най-много в кулинарията, както и като билкова добавка.
Притежава не малко лечебни качества, само че е извънредно целесъобразно, когато я използваме, да се придържаме към умерено количество.
Няколко са страничните резултати от потреблението на карамфил, които могат доста да навредят на човек.
Ето и някои от най-съществените, на които е редно да обърнем внимание:
Риск от кървене
Ако всекидневно консумирате подправката, допустимо е да се натъкнете на евентуален непряк резултат.
Еугенол е химичното вещество, съдържащо се в карамфила. Именно то би могло да забави доста процеса на съсирване на кръвта и това да докара до щедро кървене.
 Най-добрите подправки за свинско месо Най-добрите подправки за свинско месо
Свинското месо е много чест избор за трапезата ни. Рецептите за приготвянето му са доста и разнообразни. Дали ще бъде вкусно обаче до огромен...
Докторите поучават тази фалшификация никога да не се употребява преди интервенция. Минимум седмица преди самата интервенция е нужно да сте прекратили, без значение дали става въпрос за банкет като билкова добавка или овкусител на храната.
Токсични резултати върху здравето
Ако не сте добре осведомени със съхраняването и консумирането на подправката, не я превръщайте в част от ежедневното си меню. Допуска се, че точно тя би могла да докара до зной, болки в гърдите, гадене и повръщане.

Алергична реакция
 Различните усети могат и да лекуват Различните усети могат и да лекуват
Изследователи от разнообразни страни откриха, че главните усети могат да ни оказват помощ да изцеление разнообразни болести. Макар и в съ...
Има хора, които са алергични към карамфила и все пак вършат опити със себе си и го похапват. Доказано е, че поради еугенолът, подправката може да аргументи съществени алергични реакции. В най-лошите сюжети се стига до гибел поради алергичната реакция на цялото тяло.
Възпаление на лигавиците на вътрешните стени на устата
Това събитие би могло да настъпи още веднъж след несъразмерна консумация на карамфил. Възможно е даже да аргументи доста по-големи вреди. В някои от случаите възпалението обгръща и зъбите.

Задължително съхранявайте подправката вярно. Никога не прекалявайте с количествата. Ако забележите някаква реакция, неотложно спрете да я консумирате. При потребност се посъветвайте с здравно лице!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР