Капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов се изказа

...
Капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов се изказа
Коментари Харесай

Цветан Соколов след загубата от Мексико: Такова чудо не е било

Капитанът на националния тим по волейбол Цветан Соколов се изрече сериозно за представянето в. Българският състав позволи загуба против новобранеца в групата и си потегля без извоюван мач.

Отборът остава отвън първите 16 в света и с това записа най-слабото си от общо 19 участия на международно състезание.

" Такова знамение не ни се е случвало. Не знам какво да кажа. Не сме показвали такава игра или най-малко аз не си припомням. Надиграха ни, имаха повече предпочитание да завоюват, което не би трябвало да се случва. Не може по подобен метод да излезем, като че ли сме изгубили още преди началото на дуела. Трябваше да си извоюваме успеха. Напрежението няма никакво значение, просто това не може да се случва ", сподели Соколов пред " Макс спорт ".

" Не можахме да приключим мача и гейма, само че няма какво да се оправдаваме. Не играхме добре ", добави диагоналът.

България водеше с 14:11 в тайбрека, само че изпусна три поредни благоприятни условия за почетна победа. След това бяха изпуснати и още два мачбола.

Пред уеб страницата на федерацията Соколов съобщи, че няма отговор на въпроса за какво България напуща международното толкоз рано. " Всичко би трябвало да се проучва. Не играхме по този метод, който би трябвало. Показахме 30 % от това, което вършим даже на тренировки, освен на другарски мачове. Нищо не ни се получаваше. Не че е нямало предпочитание ".

 Цветан Соколов след загубата от Мексико: Такова знамение не е било
© FIVB.org

Селекционерът Николай Желязков счита, че проблем с мотивацията е довел до провалянето от Мексико. " След загубата от Съединени американски щати беше ясно, че доста мъчно можем да продължим. Но ние сме такива, че в сходни мачове, когато сме излезли от първичните си цели, мъчно се активизираме. Не играем по най-хубавия метод. Не можахме ментално да се подготвим. Не е за първи път да се получават нещата по този метод. Трябва да изградим нрав и в такива мачове да даваме всичко от себе си ".

" След като спечелихме първия гейм против Мексико, може би си помислихме, че ще е доста елементарно. Но нещата се обърнаха ", сподели Желязков.

" Въпросът е, че като нрав би трябвало да се изградим. Отборът би трябвало да се научи. Всички играят волейбол. Мексико е образец. Трябва да пазиме престижа на българския волейбол във всеки мач. Няма слаби противници ".

На въпроса дали ще има промени в състава в бъдеще, Желязков отговори: " Трябва да се създадат разбори на цялостното показване. Не желая да затварям горчилката от последните мачове. Нека се огледа цялата година какво се случи в националния тим. Дадох опция на доста млади играчи. Някои сграбчиха шанса си, други - не. Анализът ще покаже какво би трябвало да се направи за идната година. На Балканите мощно обичаме и мощно ненавиждаме. Когато е неприятно - ненавиждаме. Не е единствено неприятно през тази година. Отборът направи мощни мачове. Да, не се представихме добре на международното. Има си аргументи, знам ги ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР