Капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов даде откровеното

...
Капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов даде откровеното
Коментари Харесай

Кирил Десподов: Всеки, който разбира от футбол, знае че трябва да се даде време на отбора

Капитанът на националния тим по футбол Кирил Десподов даде откровеното си мнение за слабите резултати в последно време. Той има вяра, че има доста фактори за това, само че и че тимът е тръгнал по път, по който би трябвало да продължи.

Десподов приказва при заминаването на отбора за Албания. Националите ни гостуват на следващия ден вечер на Албания в другарска среща. Противникът ни се намира в отлична форма и е насочен към класиране за Евро 2024, като бразилският селекционер Силвиньо разполага с футболисти, играещи в мощни европейски клубове.

" Може би неналичието на българи в българското състезание, във водещите тимове, както и неналичието на доста играещи зад граница, евентуално също е част от пъзела. Всички в България желаеха подмладяване на националния тим и това нещо го получиха. От една година Младен Кръстаич е на поста си, подмлади напълно тима. Започна да гради нещо, което преди не беше направено – междинна възраст 23-24 години. Направихме нелоши резултати в първите мачове ", изясни капитанът.



" Добре започнахме, видя се предпочитание – нова скица на игра, нови футболисти. Всеки, който схваща от футбол, знае че би трябвало да се даде време. Разбира се, тука приказваме за квалификации, в които се желаят резултати от всички хора в България. Но би трябвало да се огледа и от тази позиция – много неща се трансформираха и това е по избор на хората. Това се направи. Отборът има капацитет. Ако против Сърбия и Черна гора беше малшанс и липса на опит, с Литва няма по какъв начин да е неприятен шанс, а наши неточности ", сподели още футболистът на гръцкия ПАОК.





" Колкото повече българи играят, толкоз по-добре. Не е моя работа обаче да приказвам на клубовете кой какво да прави. Навсякъде има конкуренция. В Гърция също има доста чужденци, само че е по-силно шампионата – няма ли българи по тимовете, мъчно ще се получат нещата ", добави той.

" Трябва да разберете и футболистите. Повечето нямат опит, нямат мачове зад тила си. Не са попадали в такава обстановка. Но аз това се пробвам да им предам - че тежките обстановки построяват темперамент. И тези млади момчета, в случай че желаят да реализират нещо в живота, тези моменти би трябвало да ги създадат по-силни, а не да ги смъкват на земята. Виждам, че няма доста от тях да са паднали душевен. Но би трябвало да се поддържаме, няма различен път, тъй като виждате какво се случва – всичко е срещу нас ", приключи Десподов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР