Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев даде

...
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев даде
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Азербайджан и Танзания са добри отбори

Селекционерът на българския народен тим по футбол Илиан Илиев даде изявление за уебсайт в Азербайджан във връзка гостуването на " лъвовете " в Баку за присъединяване в приятелския шампионат FIFA Series.

Надпреварата в азербайджанската столица ще се организира в интервала 22-25 март, като родният отбор ще срещне поредно съставите на Танзания (22 март) и Азербайджан (25 март).

Двата мача ще може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на Българска национална телевизия 3 и на нашия уеб страницата bntsport.bg!

Малко повече от седмица преди тези дуели Илиан Илиев показа, че чака забавни мачове в Баку и посочи, че неналичието на някои футболисти от групата се дължи на обстоятелството, че те ще би трябвало да оказват помощ на младежкия народен тим до 21 година, който има значима среща с Полша в европейските квалификации.

Цялото изявление със селекционера на българския народен тим:

- Този месец вашият тим ще взе участие в мини-турнира от FIFA Series в Баку. Ще доведете ли множеството играчи от първия тим тук или желаете да тествате други играчи?

Поканихме 26 футболисти, 14 от които играят в чужбина. Някои от играчите, които виждаме в националния тим, ще отидат в младежкия тим. Факт е, че българския народен тим до 21 години го чакат доста значими квалификационни мачове.

- В Баку ще играете с Азербайджан и Танзания. Какво ще дадат тези мачове на вашия тим?

Първо желая да отбележа, че приехме предлагането да участваме в този шампионат, защото Азербайджан основава доста положителни условия за нас и също така няма да се постанова да пътуваме прекомерно надалеч поради тези два мача. Националният тим на Азербайджан е сериозен противник. Това е тим, който победи Швеция с 3:0 и заслужава уважением, защото в него има доста играчи от Карабах, който се състезава сполучливо в Лига Европа. Междудругото към този момент се разбрахме да проведем още един другарски мач с Азербайджа и в България. Танзания също са добър тим, който взе участие в последната Купа на африканските народи. Ще бъде забавно да се надигнем против тях.



- Интересното е, че доста българи играха в Азербайджан, само че в този момент към този момент не са тук. С какво мислите, че е обвързвано това?

Като старши треньор на Черно море и националния тим на България считам, че би било добре български футболисти да играят в азербайджанското състезание, тъй като то е конкурентно.

- Какво можете да кажете за представянето в Карабах на двамата Андраде – Патрик и Леандро, които преди този момент играха под ваше управление в Черно море? Общувате ли с тях?

Следим представянето на нашите някогашни играчи. Доволни сме от триумфа на Патрик и Леандро. Но почтено казано, не поддържам връзка постоянно с тях. Надявам се да ги срещна в Баку.

- Азербайджанският бранител Джалал Хюсейнов играе за българския Арда. Виждал ли сте играта му и какво можете да кажете за него?

Като старши треньор на Черно море съм гледал всички мачове от българското състезание. Хюсейнов го познавам доста добре. Той е млад. Мисля, че българската лига ще му помогне да израсне професионално.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР