Капиталовите инвестиции на пивоварните компании за първите 6 месеца на

...
Капиталовите инвестиции на пивоварните компании за първите 6 месеца на
Коментари Харесай

Капиталовите инвестиции на пивоварите са 25 милиона лева за първото полугодие на тази година

Капиталовите вложения на пивоварните компании за първите 6 месеца на 2022 година са 25 милиона лв.. За същия интервал членовете на Съюза на пивоварите в България (СПБ) са разширили продуктовата си листа с 10 нови марки и асортимента бира. Продажбите бележат растеж от 4% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, само че към момента не са на равнищата от предкризисната 2019 година

Пивото продължава да е най-често употребяваната у нас напитка след водата. 62% от българите пият бира най-малко един път седмично, а 47%, или с 11% повече от предходната година, считат, че тя е уместно за тях пиво. Това демонстрира национално изследване на " Ипсос " в България, извършено в интервала 19-25 май 2022 година измежду градското население на страната, с възраст на респондентите 18-69 година

33% от тях считат, че умерената консумация на пенливата напитка е част от здравословния метод на живот, а 26% са уверени, че тя е съвременен и отговарящ на актуалните условия артикул.

,,През последните 3 години общо обществените вложения в бранша надвишават 7 милиона лв.. Те са ориентирани най-много към стратегии за развиване на човешкия капитал, принос към локалните общности, превантивни акции и зелени начинания ", разяснява изпълнителният шеф на сдружението - Ивана Радомирова.

Съюзът на пивоварите получи и първа премия в категорията " Иновативна бизнес тактика " на осмото издание на премиите на b2b Media. Призът е за акцията,,Гордеем се да сме транспарантни ", с която българските пивовари са водачи в осъществяването на общоевропейския ангажимент на промишлеността за непринудено показване на хранителна информация за бирата. Резултатите от мониторинга на Европейската комисия демонстрират, че 100% от създаваните у нас бири имат на етикетите си лист на съставките и на енергийната стойност на съответната марка питие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР