Капацитетът на ст. Българска армия може да се увеличи двойно,

...
Капацитетът на ст. Българска армия може да се увеличи двойно,
Коментари Харесай

Кралев: Капацитетът на "Армията" може да се увеличи двойно

Капацитетът на ст. " Българска войска " може да се усили двойно, без да се нарушават външните параметри на актуалното оборудване. За задачата обаче е нужна цялостна реорганизация на стадиона, а не козметични промени, каквито са заложени в предлагането за нов обстоен организационен проект (ПУП) на Борисовата градина в София.

Това разгласи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който е принципал на сдружението " Сердика спортни парцели " ЕАД, стопанисващо държавния парцел в най-големия столичен парк. В момента ползвател на " Армията " с 10-годишен контракт за наем е " ЦСКА-София ", откакто стадионът беше лишен от ЦСКА с решение на министъра малко преди " армейският " клуб да бъде разгласен във банкрут през лятото на 2016 година

" Имаме цялостното схващане от кмета на София госпожа Фандъкова какво би трябвало да се направи. С управлението на ЦСКА желаеме да създадем нови трибуни и козирка на " Българска войска " в границите на съществуващата чаша на настоящия стадион. Капацитетът на стадиона може да се усили съвсем двойно, без да се излезе от чашата, като се вземе лекоатлетическата писта ", изясни министър Кралев пред " Нова телевизия ".

Относно плана за Подробен устройствен план на Борисовата градина той съобщи, че проектантите са създали неточност, като са вкарали спортните парцели в парка, които са благосъстоятелност на страната, в няколко урегулирани поземлени парцела, в които има и друга частна благосъстоятелност. Това не давало независимост на министерството да оперира с парцелите си. Затова от спортното министерство желаят планът на проекта да се преработи и спортните обекти в парка да бъдат в независими УПИ-та. Друга неточност била, че се предвиждала рационализация на стадионите единствено с леки козирки, което не било удачно.

Кралев разгласи също, че теренът, на който ще бъде издигнат новият народен стадион в София, ще бъде определен до края на годината. Очаква се най-късно през декември да приключат и договарянията с Гърция, Румъния и Сърбия по концепцията за взаимна кандидатура на четирите балкански страни за домакинство на огромен футболен конгрес. Най-важното решение, което би трябвало да се вземе, е дали вероятно ще се кандидатства за международно или за европейско състезание.

" За първия вид е нужна нова футболна сцена с 40 000 места, а за европейско състезание - с 30 000 места - уточни Кралев. - Обсъждаме няколко терена, които госпожа Фандъкова ни е предложила, само че първо би трябвало да е ясно какъв вид оборудване ще ни е належащо за взаимна кандидатура за домакинство. Това би трябвало да стане ясно най-късно до Нова година. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР