Кандидатката за президент на Франция Марин льо Пен заяви днес

...
Кандидатката за президент на Франция Марин льо Пен заяви днес
Коментари Харесай

Льо Пен обеща да извади Франция от интегрираното командване на НАТО, ако бъде избрана за президент

Кандидатката за президент на Франция Марин льо Пен съобщи през днешния ден по време на конференция, че ще изведе Франция от интегрираното командване на НАТО, в случай че завоюва президентските избори.

" Ако бъде определена за президент, ще напусна интегрираното командване на НАТО, само че няма да се откажа от член 5 по отношение на взаимната отбрана сред членовете на Атлантическия алианс ", съобщи Льо Пен, добавяйки, че отхвърля да се подчини " на американски протекторат ".

Льо Пен акцентира, че не желае френските войски да не са " нито под интегрирано командване на НАТО, нито под бъдещо европейско командване ". Марин льо Пен също по този начин съобщи, че откакто войната Русия-Украйна завърши, тя ще предложи по-тесни връзки сред НАТО и Русия.

Тя сподели още, че не желае Франция да напусне Европейския съюз и добави, че ще съблюдава Парижкото съглашение за изменението на климата, в случай че бъде определена за президент.

Вторият тур на изборите във Франция ще се организира на 24 април, като последните изследвания демонстрират, че сегашният френски президент Еманюел Макрон е по-вероятно да завоюва втори мандат с 52,5% от гласовете, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР