Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов даде

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов даде
Коментари Харесай

Бербатов: Който бъде избран в петък, ще е легитимният президент

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов даде извънредно изявление за dsport и Дарик радио. Той е безапелационен, че на 18 март, петък, Конгрес на БФС ще се организира. Той счита, че определеният на него президент ще бъде законен.

„ Видяхме известието на БФС. Казват, че Конгресът е анулиран и не е откривана процедура по вписване на делегати. Конгресът не е отменян и ще се организира по проект на 18 март в 10:30 в зала 3 на НДК. Клубовете, които са регистрирани би трябвало да участват. Процедурата е открита още през септември. Уставът дефинира единствено по кое време приключва процедурата.

Не мога да се съглася с написаното в уеб страницата на БФС. Аз ще отида, поканвам и всички делегати на записаните клубове да участват също. Те би трябвало да си носят съответните документи, с цел да е всичко по легален метод. Дори клубовете, които не бяха позволени първия път, имат право да се явят. Очакваме БФС също да бъде там, тъй като конгрес ще има, а и те са си запазили зала 3.

Федерацията на БФС са клубовете, а не хората в Изпълнителния комитет. Ако решат, клубовете могат да си проведат легален Конгрес, имат правото да създадат това нещо. Призовах и министъра на спорта да вземе отношение, нека го направи.

Едни жалят други, въпросът е да се излезе от порочния кръг. БФС бяга от провеждането на почтен Конгрес. От това, че споделиха, че ще има Конгрес, потвърдиха го и направиха бюро за неговото осъществяване се въртят всички неистини. Ако клубовете си изберат президент на Конгреса в петък, считам, че той ще бъде законният. Опитват се да го анулират, само че не могат, това е постоянният Конгрес, който би трябвало и ще се организира.

До обединяването, за което приказват, се доближава на Конгрес, само че почтен и честен. Министърът дава лиценз на БФС, само че те неспазвайки личните си устави вървят до отнемането му. Буди удивление у нас за какво е непокътната зала 3, откакто конгресът е анулиран, това е абсурд. Не може да вършат конференция в НДК, има си прелестна база в Бояна, на която може да се състои конференция.

Очаквам всички клубове, които са спазили периодите за издигане на делегати са в цялостното си право и би трябвало да бъдат там, без значение какво споделя БФС. Това са неистини. Тотално тъпчене на устава, би трябвало да се постави край.

Единственият вид, който може да се чака е Конгрес да има. Не мога да си показва, че НДК няма да допусне нас и клубовете, откакто залата е платена с парите на тъкмо тези клубове. Трябва да се постави завършек на тази процедура с бистрота и почтеност “, сподели Бербатов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР