Кандидатът за кмет на София Вили Лилков заяви, че приема

...
Кандидатът за кмет на София Вили Лилков заяви, че приема
Коментари Харесай

Вили Лилков: Приемам подкрепа от всеки за кметската надпревара за София

Кандидатът за кмет на София Вили Лилков съобщи, че приема поддръжка от всеки в борбата за властта. Това разгласи самият той в ефира на „ Здравей, България ".

„ Вчера обявихме началото на построяването на дясна политическа опция „ Синя София " за явяване на локалните избори. Към тези жители прибавяме и разнообразни организации и партии. Съвсем скоро подозренията, че съм претендентът на ГЕРБ-СДС, ще отпаднат, тъй като съм съвсем сигурен, че партията ще има своя кандидатура. Ще съм удовлетворен, в случай че симпатизантите на ГЕРБ-СДС видят в мен претендентът за кмет, който би трябвало да бъде подсилен. Не отхвърлям поддръжка от никого ", добави Лилков, повдигнат от гражданска самодейност „ Синя София ". И прикани СДС-София да се включи в обединението.

„ Не разпръсквам десницата, в противен случай - сплотявам я. След месец ще видите, че описът с партиите, които ще влязат, ще бъде впечатляващ. Основанията да се кандидатирам са, че имам сериозна експертиза в локалната власт. Кметският пост не е място, в което някой занапред би трябвало да се учи. Време е София в действителност да влезе в 21 век ", счита още Лилков. И напомни, че е бил съпротива против ръководството на Бойко Борисов като кмет през интервала 2005-2009 година.

„ Когато е ставало въпрос за ползите на София, постоянно съм взимал кардинални позиции. Необходимо е да се премислят целите на Столична община, да се балансира бюджетът и да се слагат нови проблеми за решение ", разясни още претендентът за кмет.

На въпрос има ли корупция в локалната власт, Лилков сподели следното:

„ На доста места в София работата се прави мърляво. Ще бъда праволинеен към компании, които не се оправят със отговорностите си. Няма да има амнистия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР