Кандидатът на консерваторите за канцлер на Германия Армин Лашет влезе

...
Кандидатът на консерваторите за канцлер на Германия Армин Лашет влезе
Коментари Харесай

Водещите кандидати за канцлер на Германия влязоха в сблъсък по телевизията

Кандидатът на консерваторите за канцлер на Германия Армин Лашет влезе в конфликт със своя противник социалдемократ Олаф Шолц в ефирен спор две седмици преди парламентарните избори, като го нападна по отношение на редица финансови кавги, предадоха ДПА и Ройтерс.

Лашет, който съгласно социологическите изследвания изостава зад Шолц, се опита да подкопае доверието в претендента на социалдемократите, който сега е финансов министър на Германия.

" Ако моят финансов министър работеше като Вас, тогава щяхме да имаме огромен проблем ", сподели християндемократът Лашет по време на втория ефирен избирателен спор сред претендентите.

Той уточни осъществения предходната седмица обиск във финансовото министерство по отношение на следствие за пране на пари, огромната машинация с компанията " Уайъркард " и нейния банкрут, както и други кавги като образци, свидетелстващи съгласно него за това, че Шолц не си е извършил отговорностите като финансов министър.

Социалдемократът отвърна, като упрекна своя противник, че е " непочтен ", защото основава погрешно усещане, че се води следствие против министерството, до момента в който следователите просто са търсели информация от ведомството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР