Канбера. Бившият министър-председател на Австралия Тони Абът предложи на правителството

...
Канбера. Бившият министър-председател на Австралия Тони Абът предложи на правителството
Коментари Харесай

Sputnik: Бившият премиер на Австралия Тони Абът лобира за преместване на посолството на страната в Ерусалим

Канбера. Бившият министър-председател на Австралия Тони Абът предложи на държавното управление в Канбера да реалокира посолството на страната в Израел от Тел Авив в Ерусалим, предава Sputnik .
Той е направил няколко оферти за преместването и е уверен, че австралийското държавно управление ще предприеме дейности скоро. Абът, който беше министър-председател от 2013 до 2015 година, означи пред израелското електронно издание „ The Jerusalem Post “, че е отправил предложение за пренасяне на посолството още през декември 2016 година, преди този момент да направи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Връщайки се към годините, в които е бил министър председател, Абът съобщи че концепцията за пренасяне на посолството „ не е била в целите му “. По-късно, откакто към този момент не е на власт, е приел концепцията от Доналд Тръмп по време на предизборната му акция.
Според него актуалното държавно управление на Австралия може да се опълчи на преместването, само че предсказа че посолството може да бъде трансферирано към Ерусалим преди 2020 година.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР