Канадският ще стане член на програмата Artemis 2 на американската

...
Канадският ще стане член на програмата Artemis 2 на американската
Коментари Харесай

НАСА очаква астронавти да кацнат на Луната през 2024 г. - включително от Канада

Канадският ще стане член на програмата Artemis 2 на американската Национална администрация по аеронавтика и космос (НАСА), а Канада ще изпрати марсоход до Луната през идващите пет години . Това заяви министърът на нововъведенията, науката и промишлеността на страната Франсоа-Филип Шампан, осведоми ТАСС, представена от БГНЕС.
" Канада ще бъде част от галактическата история! Канадецът ще стане член на задачата Artemis 2 - първата пилотирана задача на Луната от 1972 година насам ", споделя той. Шампан означи, че „ Канада възнамерява да приземи лунен марсоход на Луната в границите на идващите пет години, с цел да приготви галактическия бранш на страната за по-нататъшно изследване “. Министърът не уточни детайлности.
 НАСА: Към Земята лети метеорит с размерите на Хеопсовата пирамида НАСА: Към Земята лети метеорит с размерите на Хеопсовата пирамида
Астероидът 2015 KJ19, чиито размери надвишават височината на Хеопсовата пирамида, се доближава към Земята. Скоростта на обекта е 23 ки...
В края на декември 2020 година НАСА и Канадската галактическа организация (CSA) се договориха за двустранно съглашение за съдействие за лунните стратегии Artemis и Lunar Gateway. По-конкретно, Канада се ангажира да оказва помощ на плановете на НАСА за създаване и инсталиране на роботизирани системи като манипулатора Canadarm3 от последващо потомство. Освен това, НАСА пое ангажимент да обезпечи пространство на пилотираната задача „ Артемида 2 “ и въз основата на Луната за двама астронавти на галактически кораби. В съглашението се отбелязва, че осъществяването на тези планове „ ще показва техническите благоприятни условия за бъдещата човешка задача на Марс “.
През пролетта на 2019 година пък НАСА разгласи план на лунната стратегия на Артемида, която ще се състои от три стадия. Първият от тях (Artemis 1) планува безпилотен полет на галактическия транспортен съд " Орион ", конфигуриран на ракетата за галактическа изстрелваща система към Луната и връщането му на Земята. Вторият стадий (Artemis 2) е полет към натурален сателит на Земята с екипаж на борда. В третата фаза на задачата (Artemis 3) НАСА чака да кацнат астронавти на Луната през 2024 година и по-късно да ги изпрати на Марс почти в средата на 2030-та. Първият стадий от програмата е плануван за 2021 година, а вторият - за 2023 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР