Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че е много разочарован от

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че е много разочарован от
Коментари Харесай

Трюдо разочарован от отказ на папата да се извини за културен геноцид

Канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че е доста отчаян от отхвърли на папа Франциск да сервира персонално опрощение към децата на коренното население в страната, отнети от родителите и жертви на полово принуждение в католическите пансиони, предава Франс прес.

След като прегледа деликатно настояването за публично опрощение от църквата, папата реши, че не може да отговори персонално, написа свещеник Лионел Жендрон, ръководител на Конференцията на католическите епископи в Канада, в писмо до коренното население на страната (индиански и инуитски племена и метиси, бел. ред.).

" Аз съм доста отчаян от решението на католическата черква да не сервира извинения “, сподели Трюдо. Искането към папа Франциск бе една от рекомендациите, направени през 2015 година от Комисията за истината и помиряването в Канада.

В продължение на 6 години комисията е изслушала свидетелствата на близо 7000 някогашни възпитаници, доста от които са били жертви на злоупотреби и полов тормоз. В края на следствието комисията разгласи, че децата са били подложени на „ културен геноцид “.

Трюдо предложения предходната година папа Франциск в Канада, с цел да се извини от името на църквата на коренните поданици в името на помиряването.

От края на 19 в до 1970-те години над 150 000 деца американски индианци, инуити (ескимоси) и метиси са били отнети от фамилиите им и културата им и отведени принудително в пансиони, където доста от тях са станали обекти на блудничество.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР