Канадските гранични пунктове не могат и няма да останат блокирани,

...
Канадските гранични пунктове не могат и няма да останат блокирани,
Коментари Харесай

Трюдо: Канадските гранични пунктове не могат да останат блокирани

Канадските гранични пунктове не могат и няма да останат блокирани, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на премиера Джъстин Трюдо на среща с водещи съветници.

Не се изключва нито един вид за освобождението на пунктовете, добавил е Трюдо съгласно протокола от срещата.

Противопоставянето сред полицията и протестиращите продължава, повече от ден откакто управляващите започнаха да търсят метод да сложат завършек на блокадата. Късно довечера беше осъществен първия арест, на 27-годишен мъж, за нарушение, осъществено по отношение на митинга.

По-рано Асошиейтед прес заяви, че протестиращите против имунизациите са били уверени от полицията да оттеглен камионите си от моста " Амбасадор ", свързващ Детройт и канадския град Уиндзор. Те обаче се събраха в близост оттова, като броят им даже набъбна и не престават да стопират достъпа до моста от канадска страна, като попречват превоза и търговията за следващ ден.

Броят на участниците в митинга в канадската столица Отава доближи към 4000.

Полицията в Париж задържа над 80 участници във вчерашния митинг срещу имунизацията против Коронавирус, станал прочут под името " ескорт на свободата ", съобщи ТАСС, като се базира на управляващите.

" По данни от полицията към 6 ч. (7 ч. българско време) в ареста са се намирали 81 протестиращи ", заяви прокуратурата и добави, че през вчерашния ден са били арестувани общо 97 души. Полицията е наложила и 513 санкции за нарушение на публичния ред.

Във вчерашните митинги против ограничаващи ограничения в цяла Франция са взели участие общо 32 000 души, над 7500 от които са излезли по улиците на Париж. Протестиращите приканиха за анулация на имунизационните пропуски, които са наложителни в страната за достъп до кафенетата и музеите, както и за пътувания на дълги дистанции.

По информация на телевизия Бе Еф Ем сега автоколоната се е отправила към Брюксел.

В петък няколко конвоя от разнообразни френски райони се насочиха към Париж, с цел да вземат присъединяване в митинга. Проявата беше наречена " ескорт на свободата ", сходно на митингите на водачи на камиони в Канада.

Префектурата на парижката полиция издаде заповед, с която забрани сходни акции от 11 до 14 февруари и заплаши нарушителите с огромни санкции и затвор, в случай че решат да блокират пътища във френската столица. В петък вечерта полицията заяви, че Административният съд в Париж е отхвърлил тъжба, подадена против решението на префектурата, и е удостоверил възбраната за осъществяване на митинги през уикенда.

Във Франция на 24 януари беше въведен имунизационен пропуск, който е наложителен за посещаване на редица публични места. Документът се издава след привършване на цялостния курс на имунизация (инжектиране с две дози от позволени за приложимост в Европейски Съюз ваксини и трета подсилваща доза). Към 10 февруари 53 милиона души в страната са имунизирани с две дози, а над 37 милиона французи са получили и бустерна доза.

Циклонът Дови докара до спирания на електроснабдяването, срутване на земни маси и евакуации в Нова Зеландия, само че не спря митингите на съперниците на имунизацията против коронавирус, които от близо една седмица са се събрали пред Народното събрание, съобщи Франс прес.

В четвъртък полицията арестува 122 души. Това обаче наподобява единствено ускори решимостта на стачкуващите, които преди шест дни направиха спонтанен лагер в Уелингтън. Те не бяха разколебани и от неприятните метеорологични условия в новозеландската столица, където скоростта напразно доближи 130 километра в час.

Стотици стачкуващи, въодушевени от конвоите на водачи на камиони в Канада, танцуваха в калта на музика, пусната от управляващите, с цел да ги накара да се разотидат. Дори предлагането за договаряния, направено от английския артист Джеймс Блънт, не оказа помощ на управляващите в Уелингтън да излязат от патовата обстановка.

Вицепремиерът Грант Робъртсън призна, че всеки новозеландец има право на кротичък митинг, само че означи, че участниците в тези демонстрации " отидоха надалеч оттатък това право ".

" Смятам, че реториката на тази проява е доста притеснителна... Има нещо тъжно, има детайл на тайна доктрина, в която хората са оставили да бъдат въвлечени ", сподели Робъртсън по малкия екран.

Протестите в Нова Зеландия са против строгите ограничения за битка с разпространяването на ковид и наложителната имунизация против коронавирус за работещите в избрани браншове като опазването на здравето.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР