Канадската полиция се разправи с протеста пред парламента в Отава

...
Канадската полиция се разправи с протеста пред парламента в Отава
Коментари Харесай

Полицията в Отава разпръсна Конвоя на свободата с лютив спрей и гранати

Канадската полиция се разправи с митинга пред Народното събрание в Отава с пикантен спрей и зашеметяващи гранати, като арестува десетки участници в лагера, който бе основан преди повече от три седмици за митинг против рестриктивните мерки поради пандемията, заяви Ройтерс.

За два дни бяха арестуванеи 170 души, заяви пред кореспонденти краткотрайният шеф на полицията в Отава Стив Бел. До следобяд полицията разпръсна главната част от блокадата пред Народното събрание и кабинета на министър-председателя.

През нощта полицията изпрати към стачкуващите известие в туитър: " Махнете се от студа и прекратете по-нататъшните противозаконни дейности, или рискувате да бъдете задържани. "

Сега градските управляващи почистват и изтеглят останалите коли, сподели Бел на конференция. Но други региони в града към момента не са разчистени и има риск стачкуващите да се реалокират, сподели той.

По високоговорители полицията предизвести множеството да се разпръсне и заплаши с арести в противоположен случай.

Организаторите на по този начин наречения " Конвой на свободата " обявиха, че са помолили водачите на камиони да се изтеглят поради това, което нарекоха груби полицейска тактики, и доста камиони в действителност напуснаха през вчерашния ден центъра на града. Петдесет и три транспортни средства са били изтеглени, оповестиха от полицията.

Служителите са счупили прозорците на коли, с цел да арестуват хората, които са били заключени вътре. Някои от задържаните в събота са носели бронежилетки, а в чантите и колите им е имало димни гранати и други пиротехнически средства, заяви полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР